MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ηλ. Κονοφάγος : Ποιος κερδίζει από την μη εξόρυξη φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Μιλώντας στον 98.4 ο Δρ. Ηλίας Κ. Κονοφάγος , Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, σημείωσε με νόημα ότι οι διαρροές χθες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, νοτίως της Κρήτης, που επιβεβαιώνουν τις δικές του μελέτες ακριβώς στον ίδιο αριθμό ποσοτήτων πριν από 6 χρόνια , αποδεικνύουν γιατί πρέπει οι έρευνες και οι εξορύξεις φυσικού αερίου να προχωρήσουν ταχύτατα στην Ελλάδα. 

Αντ. Φώσκολος : Εθνικό Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ

Πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας - Ινστιτούτο του Καναδά, ο Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στον 98.4 , τόνισε ότι ο πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος και μπορεί να αναγορεύσει τα ΕΛ.ΠΕ σε βασικό κορμό ανάπτυξης της χώρας , αφού οι ποσότητες αυτές μπορούν να λύσουν το ενεργειακό ζήτημα της Ε. Ε. για τα επόμενα 70 χρόνια. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM New York με τον Δ. Φιλιππίδη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM New York με τον Δ. Φιλιππίδη

1 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Ενέργεια

«Η Τουρκία εξεπλάγη με το μέγεθος της κατακραυγής της εισβολής - Κίνδυνος χιονοστιβάδας»

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία ποτέ δε θα ήταν δημοφιλής. Στόχος είναι να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που μόνο η Τουρκία αντιμετωπίζει και το οποίο, όπως φαίνεται, αφορά μόνο την Τουρκία. Παρόλα αυτά, η διεθνής αντίδραση στην επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης", όπως την αποκαλεί η Τουρκία, εξέπληξε τους Τούρκους αξιωματούχους. Ανέμεναν την αποδοκιμασία τους, αλλά η αυστηρότητα με την οποία καταδικάστηκε η Τουρκία είναι κάτι νέο.
 
Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ξένοι πολιτικοί ζήτησαν από την Τουρκία να υποστεί κυρώσεις. οι ξένοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τις θέσεις τους για να ενημερώσουν τον εχθρό της Τουρκίας και τα ξένα μέσα ενημέρωσης ήταν σχεδόν καθολικά στην καταδίκη της.

Οικονομικός «Αρμαγεδδών» απειλεί τον πλανήτη: Υπέρογκο χρέος «πνίγει» τις ΗΠΑ & οδηγεί σε παγκόσμια κρίση – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση

Τι συμβαίνει ακριβώς με το αμερικανικό χρέος; Απλούστατα έχει γίνει πλέον τόσο μεγάλο που δεν είναι διαχειρίσιμο για τον πλανήτη. Έτσι η παγκόσμια οικονομία δεν το αντέχει πλέον και το τύπωμα δολαρίων επειγόντως θα πρέπει να σταματήσει καθώς δημιουργεί μια τεράστια «φούσκα».

Ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί ωστόσο, μετά από τουλάχιστον σαράντα χρόνια, είναι αποφασισμένοι να μην αλλάξουν πολιτική, αυξάνοντας το εθνικό χρέος των ΗΠΑ.

Το χρέος βρίσκεται σήμερα σε σταθερή άνοδο, ανερχόμενο στα 22.925.000.000.000 δολάρια. Ένα άτομο θα μπορούσε να περάσει ώρες κοιτάζοντας το ρολόι του χρέους καθώς προστίθονται δεκάδες χιλιάδες δολάρια κάθε δευτερόλεπτο. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από απλούς αριθμούς σε μια οθόνη. Το οικονομικό μέλλον αυτού του έθνους φαίνεται πιο ζοφερό από ποτέ, γράφει το national interest.

"Οι Παρδαλές Επαναστάσεις"

- By John.k

Όλες οι "παρδαλές επαναστάσεις" της Νέας Τάξης, βασίζονται στα ευρήματα του Gene Sharp... 

Δοκιμασμένα πράγματα, που λειτουργούν....

Έχουν γίνει πρόσφατα σχετικά στην Ουκρανία, και σε πολλά άλλα μέρη... στην Συρία, στην Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Αμερική ... κλπ