MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Σoκ: Σε εννέα μήνες η χώρα έχασε όσα στα 10 χρόνια των μνημονίων - Μείον 25% το ΑΕΠ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία υπογραμμίζουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας καθώς στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία εμφάνισε διψήφια ύφεση της τάξης του 11,7%.


Με βάση αυτά τα στοιχεία, απόρροια της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η Ελλάδα επιστρέφει σε επίπεδα ΑΕΠ του 2000, με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται για έγκλημα κατά της οικονομίας που αντανακλά στους πολίτες το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κρυφτεί κάτω από το χαλί της πανδημίας.

Μέσα σε εννέα μήνες παρατεταμένων lockdown και επιλογών για την αποτελεσματικότητα των οποίων πλέον εκφράζονται σοβαρότατες αντιρρήσεις ακόμη και από αυτούς που τις εισηγούνταν, η περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται στην ύφεση που γιγαντώνεται και σίγουρα διαψεύδει ακόμη και τους πλέον απαισιόδοξους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κανείς δεν περίμενε διψήφιο νούμερο ύφεσης για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο παραδοσιακά είναι και το … καλύτερο.

Καθηγητής Γ.Ιωαννίδης: «10.000 νεκρούς θα έχει η Ελλάδα μέχρι τον Φεβρουάριο» - «Καταστροφή το lockdown»

Δέκα χιλιάδες νεκρούς θα «μετρήσει» η Ελλάδα με/από κορωνοϊό μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω αποτυχημένης επιδημιολογικής προσέγγισης και αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση προβλέπει ο διάσημος Έλληνας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια!


Η εφιαλτική πρόβλεψη διατυπώνεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» που κυκλοφορεί αύριο.

Αυτό σημαίνει περί τους 90 νεκρούς κατά μέσο όρο την ημέρα, αν υπολογίσουμε ένα χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου!

 
Σε μία χώρα η οποία είναι η μοναδική αυτή στην στιγμή με ολική καραντίνα σε όλη την Ευρώπη.

Με τον πληθυσμό να επιτρέπεται να κυκλοφορεί μόνο όταν είναι απαραίτητο να εργαστεί εκτός οικίας του!

Ι. Μάζης: Υψηλοτάτου επιπέδου Σεμινάριο Διεθνούς Πολιτικής στο εκλεκτό κοινό της Εταιρίας των Φίλων

Ο Γιάννης Μάζης κάνει γεωπολιτική θεώρηση της κατάστασης της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των νέων διεθνών γεγονότων και εξελίξεων (συνθήκες Τουρκίας – Λιβύης - Ελλάδος – Ιταλίας / Αιγύπτου, άξονας Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ, τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία, αλλαγή Προέδρου στις ΗΠΑ, φονταμενταλιστικό Ισλάμ και Τουρκικός αναθεωρητισμός του Ερντογάν). 
 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 30-11-2020, κατόπιν πρωτοβουλίας της Εταιρίας των Φίλων.
 

Σάββας Καλεντερίδης: Έπεσε το προσωπείο της Τουρκίας και άρχισε να αφυπνίζεται η Ευρώπη

Σάββας Καλεντερίδης στον realfm: Έπεσε το προσωπείο της Τουρκίας και για πρώτη φορά άρχισε να αφυπνίζεται η Ευρώπη (02/12/2020)