MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ιωάννης Μάζης: Πως μπορούν να ακυρωθούν οι “Πρέσπες”

Το μόνιμο ερώτημα του οποίου γίνομαι συχνότατα δέκτης είναι: «Εάν η Συμφωνία κυρωθεί εις το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι δυνατόν να ακυρωθεί;». Η απάντηση, κατά την κρίση μου, είναι καταφατική. Απαιτείται σθεναρά πολιτική απόφαση από την επόμενη κυβέρνηση μέσω διευρυμένης κοινοβουλευτικής συνεργασίας και συνθέσεως από κόμματα του «δημοκρατικού τόξου». Χρειάζεται ενεργό και σύντονη διπλωματική δράση, πίστη εις τον στόχον και αξιοποίηση κάποιων σημαντικών παραλείψεων και σφαλμάτων που ενετοπίσθησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της διαπραγματεύσεως.

ΕΘΝΟΕΠΙΒΙΩΣΗ VS ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ

Του Πέτρου Χασάπη

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, η αλήθεια είναι μία. Στη χώρα μας αναδύεται ήδη στην επιφάνεια μια υποφώσκουσα εδώ και αρκετό καιρό σύγκρουση, η έκβαση της οποίας θα κρίνει στο τέλος την ίδια την ύπαρξη του ελληνισμού. Η σύγκρουση είναι μεταξύ εκείνων που αγωνιούν για την ίδια την επιβίωση του ελληνικού έθνους και των εθνομηδενιστών, δηλαδή των «προδοτών» εκείνων του έθνους, οι οποίοι απεργάζονται τη διάλυσή του ή σε πιο ηπιότερη μορφή, ουδόλως ενδιαφέρονται για το μέλλον του ελληνικού έθνους, στρεφόμενοι ήδη προς την παγκοσμιοποίηση και τον διεθνισμό.