MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Ελλάδα… χώρα της οποίας “ειρηνιστές” την σπρώχνουν αφελώς σε πόλεμο

Δεν υπάρχει σύγκρουση και έριδα μεταξύ κρατών που να αφήνει χαρούμενο κάποιον. Βέβαια στα πάντα ισχύει το ”ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Κάθε φορά που η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτό που σχεδιάζει εδώ και 80 χρόνια, (ακόμη και στην περίοδο της Κατοχής, η κατοχική δύναμη της Κύπρου διαπραγματευόταν με τη Γερμανία νησιά της Ελλάδας) αποδεικνύεται ότι μερίδα της πολιτικής μας αλλά και της κοινωνίας μας είναι ελλιπώς ενημερωμένες αναφορικά με το τι χρειάζεται για να εκτονωθεί μια κρίση και να αποφευχθεί κάποια σύρραξη. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ 

Το κύριο επιχείρημα του παρόντος είναι ότι στην Ελλάδα, από την εποχή του Σημίτη μέχρι και σήμερα, δεν έχει δαιμονοποιηθεί το σλόγκαν ”να τα βρούμε με τους Τούρκους” που συνοδεύεται από λέξεις όπως ”μοιρασιά, συνεκμετάλλευση κτλ”. Αντίθετα, έχουν δαιμονοποιηθεί κατά παράλογο και ανεξήγητο συνάμα – λόγο, όλες οι ρεαλιστικές πρακτικές που κανείς μπορεί να βρει στην ιστορία της διεθνούς πολιτικής. 

Η ενεργειακή σύγκρουση των Η.Π.Α. με τη Γερμανία και την Τουρκία

Το σταμάτημα του αγωγού Turk Stream θα δημιουργήσει προβλήματα στην Τουρκία, ενώ του Nord Stream 2 αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη Γερμανία που προσπαθεί υπόγεια και μυστικά να αποσκιρτήσει από τις Η.Π.Α., συνεργαζόμενη με τη Ρωσία και την Κίνα – κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλά οι αμερικανοί και δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. Εν προκειμένω οφείλουμε να σημειώσουμε πως στις μεγαλύτερες γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες – ενώ η αμερικανική αγορά είναι απολύτως απαραίτητη στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.