MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Χαοτικές εξελίξεις

Τα πάντα στην Ελλάδα εξαρτώνται από το τουρισμό – με το δεύτερο μεγάλο πυλώνα της οικονομίας μας, με τη ναυτιλία να αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα. Το λανθασμένο οικονομικό μας μοντέλο λοιπόν, όπου ο τουρισμός και η ναυτιλία, άμεσα και έμμεσα, παράγουν το 40% του ΑΕΠ μας, μας «εκδικείται» ξανά – όπως ακριβώς συνέβη το 2008, χωρίς να κάνουμε έκτοτε τίποτα για να το αλλάξουμε. Αντίθετα το επιδεινώσαμε, αυξάνοντας το ποσοστό της συμμετοχής του τουρισμού στο ΑΕΠ μας, ταυτόχρονα με τη μείωση των κατά κεφαλήν εσόδων – κατ’ εντολή της Γερμανίας που θέλει να μετατραπούν οι χώρες του νότου αφενός μεν σε αποθήκες παράνομων μεταναστών, αφετέρου στα φθηνά γκαρσόνια της Ευρώπης. Μίας Γερμανίας που είναι σήμερα οικονομικά ισχυρότερη από ποτέ, ανακοινώνοντας μέτρα μόνο για τη δική της οικονομία ύψους 1,1 τρις €, όταν για όλες τις 26 άλλες χώρες της ΕΕ μόλις 750 δις € – από τα οποία θα εισπράξει επίσης κάποια ποσά. Όσο και να επιθυμούμε επομένως να είμαστε αισιόδοξοι, στην κατάσταση που έχει οδηγηθεί η οικονομία μας από τις κυβερνήσεις της, στην τρισχειρότερη κατάσταση της δηλαδή σε σχέση με το 2010, καθώς επίσης στην κατάσταση που ευρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, με τις εισοδηματικές ανισορροπίες, με τις φούσκες και με τα πρωτοφανή βουνά χρέους που έχουν συσσωρευτεί στον πλανήτη, δεν μας είναι εύκολο – ενώ υπάρχουν επί πλέον εστίες πυρκαγιάς τόσο στην Ελλάδα (εθνικά, παράνομη μετανάστευση), όσο και σε πολλές άλλες χώρες, από το Χονγκ Κονγκ για την Κίνα έως τις πρωτοφανείς και βίαιες κοινωνικές εξεγέρσεις στις Η.Π.Α.

Γ. Τράγκας: Το μεγαλύτερο φιάσκο ή η μεγαλύτερη συνωμοσία το lockdown που προκάλεσε ανεργία, πείνα και οργή σε ολόκληρο τον κόσμο

Ήδη διαρρέουν απόρρητες εκθέσεις που αναφέρουν ότι υπερεκτιμήθηκε ο κορωνοϊός σε σχέση με άλλους ιούς 

Μετά από φυλάκιση 3 μηνών, ρουφήξτε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό ελευθερίας. Ο covid-19 είναι στατιστικά ανύπαρκτος στη χώρα μας. Η εθνική οικονομία καταστράφηκε από ακραίες εισηγήσεις και από δολιότητες. 

Η ψυχική υγεία μας και η ζωή μας επιβαρύνθηκαν από ακρότητες που εισηγήθηκαν εκείνοι που έσπειραν τον ίδιο τρόμο με τη γρίπη Η1Ν1, σπατάλησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του φτωχού ελληνικού λαού και είχαν στενές σχέσεις με τις εταιρίες που παρήγαγαν τα άχρηστα εμβόλια. Αυτά που πετάξαμε στις χωματερές. 

Σκάνδαλο-σκανδάλων: Κυβέρνηση αμνηστεύει νύχτα όλες τις εκκρεμούσες διώξεις των τραπεζιτών

Ασυλία στους τραπεζίτες για ύποπτα, ελεγχόμενα και σκανδαλώδη δάνεια ακόμα και σε κόμματα και πολιτικούς, προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση με “φωτογραφικήδιάταξη που πέρασε νύχτα στη Βουλή

Αμνηστεύονται οριστικά, με τη βούλα της κυβέρνησης, όλα τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εκκρεμούσες δικαστικές διώξεις για ύποπτες χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ακόμα και σε κόμματα και πολιτικούς, μέσω “υπόγειου” και εντελώς φωτογραφικού άρθρου στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψηφίστηκε άρον-άρον και νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής, από την ολομέλεια της Βουλής.