MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Το αλαλούμ των στοιχείων και των μοντέλων

Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις, εν μέσω πανδημίας για 5ετη προγράμματα υγείας , οι φιέστες ανακοινώσεων για περιφερειακά γραφεία του Π.Ο.Υ. , οι ανακολουθίες ανακοινώσεων για ενεργά κρούσματα με άλλους αριθμούς στην Ελλάδα και άλλους στο ECDC,όπως και στοιχεία για τους θανάτους και την κατάταξη μας εκεί ευρωπαϊκά, όπου πλέον δεν αναφέρεται σε αντίθεση με το παρελθόν, ήταν στο επίκεντρο της ανάλυσης στη σημερινή εκπομπή στον 98.4 του Γιώργου Σαχίνη , μαζί με την αναφορά στους σχετικούς πίνακες που η εκπομπή αναρτά. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε με ηχητικά ντοκουμέντα και η ανακολουθία μοντέλων διαφόρων ειδικών, που μεταβάλλονται κάθε φορά που πέφτουν έξω οι προβλέψεις κι ενώ τα νούμερα της επιδείνωσης παραμένουν ιδίως στα νοσοκομεία χωρίς βελτίωση. 
 

Εικόνες-σοκ στην Ελλάδα: Με χειροπέδες η μητέρα που δεν ήθελε να υποβληθεί σε self test το παιδί της!

Συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις η μητέρα


Με χειροπέδες στα χέρια και συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσήλθε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η μητέρα του μαθητή που δεν ήθελε να υποβληθεί σε υποχρεωτικό self test για τον κορωνοϊό.


Η μητέρα του μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης φορούσε χειροπέδες, τις οποίες προσπαθούσε να κρύψει με μπουφάν.

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.