MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ο Φιντάν μετέτρεψε τις πρεσβείες σε Ευρώπη-Ελλάδα σε κέντρα της ΜΙΤ και τις συνδέει με τρομοκρατικές οργανώσεις

Ακρίβεια: Χτυπάνε συνεχώς το σαμάρι, αντί τον γάϊδαρο!

Οι οικονομικοί νόμοι και η εφιαλτική εμπειρία της ακρίβειας στη χώρα μας καταδεικνύουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι αποτέλεσμα της απουσίας των αναγκαίων πραγματικών μεταρρυθμίσεων και των διαταραχών που σημειώνονται στην προσφορά, τη ζήτηση και τις προσδοκίες των καταναλωτών, στην έλλειψη ανταγωνισμού και τα διαρθρωτικά προβλήματα στην πραγματική οικονομία.
 
Μετά τη “Μάχη του Τελάρου” το 1981, τη “Μάχη της Φραντζόλας”, τη “Μάχη των Φαρμάκων” κι άλλες “Μάχες σε ανεμόμυλους” στη συνέχεια, έγινε κι αυτό με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο για την “αντιμετώπιση” της ακρίβειας: χτυπάει το σαμάρι αντί τον γάιδαρο.
 

Πόσες ημέρες το χρόνο δουλεύουμε για την εφορία; Τουλάχιστον 175!

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά εφέτος, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσιάζει στην Ελλάδα τη μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, την ημέρα δηλαδή, κατά την οποία οι Έλληνες φορολογούμενοι θα απελευθερώνονταν από το βάρος των φόρων και των εισφορών, αν με τα χρήματα που κέρδιζαν από την εργασία τους έπρεπε, πριν καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, να αποπληρώσουν πρώτα τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.
 
Συγκεκριμένα, «για 175 από τις 365 ημέρες του χρόνου προβλέπεται να εργαστούμε το 2024 μόνο για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές στο κράτος, με την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας να έρχεται φέτος την 25η Ιουνίου -μια βελτίωση 3 ημερών σε σχέση με το 2023 και 9 ημερών σε σχέση με το 2022», επισημαίνει το ΚΕΦΙΜ.
 

Τεχνοκρατικός φασισμός

Οι τιμές είναι στον Θεό, ο κόσμος φωνάζει ότι ακρίβεια σημαίνει μου συρρικνώνετε την ελευθερία μου και δημιουργείτε πρόβλημα (όπως ομολόγησε κύριος Μητσοτάκης) στην κοινωνική συνοχή, και ο κύριος Σκέρτσος τον χαβά του!
 
Και να θέλει κανείς να αγιάσει δεν μπορεί! Συνέβη μέσα στην αργία του Αγίου Πνεύματος. Οταν η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε τον νέο μηδενισμό του φόρου προστιθέμενης αξίας στο λάδι. Εκθέτοντας βεβαίως ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και την ελληνική, οι οποίες εμμένουν πεισματικά εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι η μείωση των έμμεσων φόρων δεν βοηθά στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Ενώ η πραγματικότητα στην Ιβηρική Χερσόνησο, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι διαφορετική.