MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας – «Ήταν, είναι και θα είναι σημαντικός σύμμαχος»

«Η Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι σημαντικός σύμμαχος στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στους δίδυμους πύργους.

«Η Τουρκία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg σε δημοσιογράφους.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά το τέλος της τελετής, στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, για την μνήμη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Ασυμβίβαστος

Φωτεινή Μαστρογιάννη

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης επιβάλλει την ομοιομορφία στον τρόπο σκέψης, ομιλίας, συμπεριφοράς ακόμα και ένδυσης. 

Η πλήρης συμμόρφωση με το πλήθος είναι σχεδόν επιβεβλημένη ενώ αυτοί που δεν συμβιβάζονται με τις επικρατούσες ιδέες και την ομοιομορφία θεωρούνται «επικίνδυνοι», μία απειλή που η κοινωνία οφείλει να εξουδετερώσει. 

Θεωρείται ότι οι ασυμβίβαστοι θεωρούνται απειλή γιατί είναι διαφορετικοί, μοναδικοί και κυρίως δημιουργικοί. Δημιουργούν τις δικές τους ιδέες και προσωπική ζωή και έχουν δική τους αντίληψη για την πραγματικότητα. 

Έρευνα του ΟΗΕ συνδέει τις αμερικανικές, συριακές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις με εγκλήματα πολέμου

Ηνωμένα Έθνη: Οι ερευνητές του ΟΗΕ συνδέουν τις αμερικανικές, συριακές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις με εγκλήματα πολέμου

Oι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τις υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει ή τραυματίσει πολλούς αμάχους, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν ελήφθησαν οι απαιτούμενες προφυλάξεις και ότι πιθανόν να έχουν διαπραχτεί εγκλήματα πολέμου, δήλωσαν οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και συμμαχικά ρωσικά μαχητικά επίσης επιχειρούν στη χώρα με στόχο ιατρικές εγκαταστάσεις, σχολεία, αγορές και καλλιεργημένες εκτάσεις, αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.

Ο καθηγητής κ. Ιω. Μάζης αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από το Μεταναστευτικό

Ο καθηγητής κ. Ιω. Μάζης αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από το Μεταναστευτικό. 

Δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι μετανάστες. "Όποιος τρώει, δε μιλάει!"

Σάββας Καλεντερίδης: Τι πρέπει να γίνει για το μεταναστευτικό

Σάββας Καλεντερίδης: Τι πρέπει να γίνει για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα. Κυκλώματα και συμμορίες διακινούν αυτούς τους ανθρώπους και τους φέρνουν στην Ελλάδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση!