MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αυτό είναι το κράτος-τέρας που πληρώνουμε

ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2005 ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 171.500 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!

Του Γιώργου Κράλογλου

Στις ΗΠΑ από το 1775 που σήμανε η ανεξαρτησία μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 250 χρόνια, ψηφίσθηκαν και εφαρμόσθηκαν μόνο 10 φορολογικοί νόμοι. Αρκετοί όμως για να κυνηγήσουν μέχρι και την μαφία. Στην Ελλάδα από το 1975 που σήμανε η μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δηλαδή μόνο σε 40 χρόνια, ψηφίσθηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις!!!

Γερμανοί επιθεωρητές ελέγχουν τον αιφνίδιο πλουτισμό Ελλήνων πολιτικών!!!

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ-Η ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 

Μια φημολογία που προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και η οποία καταδεικνύει την καχυποψία της καγκελαρίας για τους Έλληνες πολιτικούς έρχεται να ρίξει βαριά την σκιά της στην Αθήνα των Μνημονίων. 

Σύμφωνα μ΄αυτή Γερμανοί οικονομικοί επιθεωρητές με την βοήθεια μυστικών υπηρεσιών ερευνούν το αιφνίδιο πλουτισμό Ελλήνων πολιτικών. 

H ΜΕΡΚΕΛ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ" ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ!

-Moυ είναι παγερά αδιάφορο αν ο Ελληνας πρωθυπουργός ονομάζεται Σαμαράς ή Τσίπρας… 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ενδεχομένως να προκληθούν στη χώρα μας μετά τη σκληρή στάση που τήρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και τα όσα με κυνικό τρόπο είπε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στην «κλειστή» σύσκεψη των Βρυξελλών, και τα οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Π». 

Στην «κλειστή» αυτή συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, Χρύσανθος Λαζαρίδης, και ο πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου. 

Μόσχα και Ουάσιγκτον ολοταχώς σε νέο “ψυχρό πόλεμο”

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, στους oποίους μίλησε για την ανάγκη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Συνομιλίες με ξένους ηγέτες είχε και ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν, ο οποίος τηλεφώνησε και στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι BRICS και ο μύθος του πολύ-πολικού κόσμου

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
​​
O μύθος ότι ζούμε σε ένα πολυπολικό κόσμο (ή έστω σε ένα υπό εκκόλαψη παρόμοιο κόσμο) καλλιεργείται έντονα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Το περίεργο όμως είναι ότι ο μύθος αυτός δεν καλλιεργείται μόνο από την Υπερεθνική Ελίτ (δηλαδή, βασικά τις ελίτ που εδράζονται στις χώρες της «Ομάδας των 7»), ―η οποία έχει, βέβαια, κάθε λόγο να συγκαλύψει την τρομακτική συγκέντρωση οικονομικής, πολιτικό-στρατιωτικής, αλλά και πολιτιστικής δύναμης στα χέρια της, στην διαδικασία για την δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. 

H απάντηση του Π.Τόμσεν για τις φοροελαφρύνσεις: «Να πείτε στους υπουργούς σας να μη λένε βλακείες»

Ένας απίστευτος διάλογος εκτυλίχθηκε στο υπουργείο οικονομικών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα. Όλα έδειχναν ότι η συνάντηση της Τρίτης στο υπουργείο οικονομικών θα κυλούσε ομαλά ωστόσο η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά. 

Ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έλεγε στους τροικανούς ότι θα πρέπει να είναι σύντομοι στις επισκέψεις τους και ότι η νέα επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 15 μέρες.