MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ελληνοτουρκικά: Διαβάζοντας «πίσω από τις γραμμές» της «Διακήρυξης των Αθηνών»

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI) 
 
Γράφει ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΓΛΗΣ*
 
Έχοντας κατακάτσει πλέον ο κουρνιαχτός και ο «θόρυβος»  από την πρόσφατη (7 Δεκ) διακήρυξη «φιλίας»  των Αθηνών,  όσο και αν αυτή δεν  παράγει νομικά αποτελέσματα του ΔΔ (Διεθνές Δίκαιο)  και των αντιστοίχων εθνικών δικαίων των συμβαλλομένων μερών (Ο.Ρ.3-επίλογος), η υπόψη διακήρυξη δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός για τις σχέσεις των δύο κρατών, τα οποία αρκετές φορές έχουν φθάσει στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης (με τελευταία , τα γνωστά γεγονότα του 2020, μέσω  υβριδικής επιχείρησης βιαίας  διάρρηξης συνόρων από μετανάστες στον Έβρο και παράλληλη αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο με το ερευνητικό πλοίο  Oruc Reis).
 

Politico: «Δίνουμε το βραβείο… κατασκοπείας “Lives of Οthers” για το 2023 στον Κ.Μητσοτάκη»!

«Κέρδισε την επανεκλογή του παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών»
 
Το Politico όπως συνηθίζει κάθε χρόνο έδωσε βραβεία σε πολιτικά πρόσωπα που «σημάδεψαν» την χρονιά που πέρασε με αμφιλεγόμενες πολιτικές, όπως στην περίπτωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο αποδίδει το έπαθλο «κατασκοπείας», με την ονομασία «Lives of Others»!
 
Ο τίτλος είναι από την πασίγνωστη ταινία η οποία αφηγούνταν την ζωή ενός Ανατολικογερμανού πράκτορα της Στάζι.