MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Το ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον κόσμο: Θα κυριαρχήσουμε ή θα σας σκοτώσουμε – Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας

Για πρώτη φορά μία αμερικανική διοίκηση εξισώνει τον ανταγωνισμό με την ανοιχτή εχθρότητα
 
Στις ΗΠΑ επανέρχεται και μάλιστα με δραματικό τρόπο το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», το οποίο αποτέλεσε κορυφαία πολιτική της αμερικανικής διοίκησης στις αρχές του 21ου αιώνα.
 
Από τις επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων προκύπτει αβίαστα το εξής συμπέρασμα: Το μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο είναι όποιο άλλο κράτος δεν συμμαχήσει με τις ΗΠΑ, θα είναι εχθρός τους.
 
Για πρώτη φορά μία αμερικανική διοίκηση εξισώνει τον ανταγωνισμό με την ανοιχτή εχθρότητα, γράφει ο διάσημος ερευνητής - ιστορικός Eric Zuesse.
 

Έκρυθμη η κατάσταση σε όλη την χώρα – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση στους πολίτες που διαμαρτύρονται για το έγκλημα στα Τέμπη

Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη - Μεγαλειώδεις πορείες σε δεκάδες ελληνικές πόλεις
 
Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε όλη την χώρα καθώς ξεχειλίζει η οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης, η οποία με αστυνομική καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους  πολίτες που διαμαρτύρονται για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα στα Τέμπη.
 
Αυτό που έγινε στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να το «καταπιεί» και στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν.
 

«Πρέπει να υπάρξουν Ειδικά Δικαστήρια»! Ο Ν.Στραβελάκης για την τραγωδία και τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων

«Εδώ πρέπει να υπάρξουν Ειδικά Δικαστήρια για όσους ευθύνονται»! Ο οικονομολόγος και διδάσκων καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής Έρευνας στο Εθνικό Καποδοστριακό Πανεπιστήμιο Νίκος Στραβελάκης καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μία ενδελεχή ανάλυση για τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων, τις ιδεοληψίες όσων άκριτα τις προωθούν και τις επιπτώσεις τους που όπως διαπιστώσαμε αυτές τις ημέρες είναι τραγικές.


Δέος στα διεθνή ΜΜΕ από τις ιστορικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα!

Σε όλον τον πλανήτη οι εικόνες του ξεσηκωμού της κοινωνίας για την τραγωδία των Τεμπών – Στο επίκεντρο η πίεση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη
 
Η λαοθάλασσα οργής που ξεχύθηκε στους δρόμους ολόκληρης της  χώρας σήμερα, «μαγνήτισε» το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ΜΜΕ του κόσμου, τα οποία με εκτενείς αναφορές και εικόνες μετέδωσαν τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες ελληνικές πόλεις.
 
Στο επίκεντρο των περισσότερων αναφορών, ήταν και η πίεση που ασκείται στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.