MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Kiyosaki: Μην πιστεύετε κανέναν, θα χρεοκοπήσουν πολλές τράπεζες – Προ των πυλών η μεγαλύτερη αλλαγή στην παγκόσμια ιστορία

Τους τελευταίους μήνες, ο Kiyosaki εκφράζει επανειλημμένως την ανησυχία για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα παγκοσμίως, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ 
 
Προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς από τους ακολούθους του ο συγγραφέας οικονομικών βιβλίων και guru του personal finance Robert Kiyosaki…

Με tweet «προσέφερε» στο κοινό του μια τολμηρή πρόβλεψη για έναν επικείμενο παγκόσμιο μετασχηματισμό.

Όπως επεσήμανε, χωρίς να δίνει πολλές λεπτομέρειες, ο κόσμος είναι στο χείλος μιας άνευ προηγουμένου αλλαγής παραδείγματος – γεγονός το οποίο αναμένεται να έχει βαθιές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Εκλογές……”Δεν είναι δημοκρατία είναι εκλόγιμη μοναρχία, μοναρχευομένη ολιγαρχία”.

Παραμονές εκλογών και πάλι σε μια κατ΄επίφαση δημοκρατία. Αυτό το σύστημα ”δεν είναι δημοκρατία είναι εκλόγιμη μοναρχία, μοναρχευομένη ολιγαρχία.”
 
Αυτό που σήμερα αποκαλούμε δημοκρατία δεν είναι ούτε δημοκρατία, ούτε αντιπροσωπευτική πολιτεία. Αν θέλουμε να το ορίσουμε με βάσει αυτό που πράγματι είναι, θα το ονομάσουμε εκλόγιμη μοναρχία. Είναι κυριολεκτικά μια αυστηρά μοναρχευομένη ολιγαρχία. Ένα πολίτευμα κρίνεται από το ποιος κατέχει το πολιτικό σύστημα. Σήμερα, το πολιτικό σύστημα το κατέχει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό ο πρωθυπουργός ή, αλλού, ο πρόεδρος.
 
Υποτίθεται ότι ιδιοκτήτης του πολιτικού συστήματος είναι το νομικό πλάσμα του κράτους. Στην πραγματικότητα, όμως, το κατέχει και το διαχειρίζεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Η κοινωνία είναι ιδιώτης. Δεν μετέχει του πολιτικού συστήματος. Ο πρωθυπουργός είναι και εντολέας και εντολοδόχος, με τον λαό να διαιτητεύει απλώς με την ψήφο του για να πει ποιος θα είναι ο εκλόγιμος μονάρχης.