MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

«Βασικό μέλημα της κυβέρνησης που θα προκύψει στις 25 Ιουνίου είναι να κλείσει ιστοσελίδες» ισχυρίζεται στέλεχος του ΥΠΕΞ!

Φωτογραφία EUROKINISSI
Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός ,η κυβέρνηση του και η ΝΔ διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν ή να ανεχτούν αλαζονικές συμπεριφορές μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαίου, στέλεχος του ΥΠΕΞ ισχυρίζεται -γραπτώς- ότι «βασικό μέλημα της  κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις 25/6 είναι να κλείσει όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες (και του αμυντικού χώρου βεβαίως) οι οποίες πραγματοποιούν στυγνή φιλορωσική προπαγάνδα».
 
Ποιος θα το κρίνει αυτό δεν γράφει το στέλεχος του ΥΠΕΞ! Θα υπάρξουν επιτροπές λογοκρισίας που θα κρίνουν ποιο δημοσίευμα είναι…φιλορωσικό; Πως θα κρίνουν, αυτοί που θα κρίνουν τα δημοσιεύματα και τις ιστοσελίδες; Θα είναι «φιλορωσικά» τα δημοσιεύματα που θα ασκούν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση που έστειλε όπλα στην Ουκρανία και μπορεί να ξαναστείλει;
 

Ο Kissinger δικαιώνει τη Ρωσία - Ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισε λόγω ΝΑΤΟ - Σκόνη η Συμμαχία εάν κερδίσει ο Putin

Να ενταχθεί η Ουκρανία, αλλά μετά τον πόλεμο υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
 
Η ουκρανική κρίση άρχισε να κλιμακώνεται επικίνδυνα ύστερα από την απόφαση του ΝΑΤΟ να προσκαλέσει την Ουκρανία να ενταχθεί στη Συμμαχία υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, τοποθέτηση που σε μεγάλο βαθμό δικαιώνει τη ρητορική της Ρωσίας.
 
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Kissinger εκφράζει την άποψη πως ήταν η πρόκληση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία που ξεδίπλωσε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν τελικά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Το «success story» της συμφοράς

Επιγραμματικά οι διάφοροι βασικοί δείκτες της οικονομίας μας που τεκμηριώνουν ότι, δυστυχώς η προηγούμενη κυβερνητική περίοδος ήταν καταστροφική – τόσο για τους Έλληνες, όσο και για την Ελλάδα. Εν τούτοις, η χειραγώγηση των Πολιτών μέσω των ΜΜΕ των λιστών Πέτσα κοκ. (πρόσφατα δόθηκαν ακόμη 9 εκ. € σε κάποια κανάλια για την πανδημία!)  ήταν αριστοτεχνική εκ μέρους της ΝΔ – καλύτερη ακόμη και από του Γκέμπελς, με αποτέλεσμα να μη γίνουν γνωστά τα θλιβερά της αποτελέσματα, στην κοινή γνώμη. Μεγάλη ευθύνη όμως έχει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν σε σημαντικό βαθμό απών – οπότε δεν εκπλήρωσε την υποχρέωση του να ελέγχει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση και να ενημερώνει τους Πολίτες.
.