MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΟΠΛΑ. Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ

Κάθε πολιτικός όταν διαπραγματεύεται με ξένους για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του, έχει τρία βασικά όπλα στα χέρια του, προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΡΩΤΟΝ έχει το όπλο του
δημοψηφίσματος, του οποίου τη δυσκολία μπορεί να προβάλει για να πέσουν οι πιέσεις του ξένου παράγοντα

ΔΕΥΤΕΡΟΝ έχει το όπλο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο σε κάθε κράτος είναι αρμόδιο να εξετάζει τη συνταγματικότητα κάθε διεθνούς συμφωνίας και επομένως με το όπλο αυτό μπορεί να μειώσει αποφασιστικά τις ξένες πιέσεις.

Η άλωση της Ευρώπης

Η αμετανόητη πρωσική κυβέρνηση ευρίσκεται πια πολύ κοντά στη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά – εφαρμόζοντας την πολιτική του μερκαντιλισμού από το ξεκίνημα της Ευρωζώνης, με πρώτα μεγάλα θύματα τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου.

«Είναι ολοφάνερο πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους προκλήθηκε από τη Γερμανία, με την έννοια πως ο μεγάλος ασθενής, όπως αναμφίβολα ήταν η χώρα πριν το 2005, θεραπεύθηκε πίνοντας το αίμα των εταίρων του – οι οποίοι ουσιαστικά πλήρωσαν σαν ανόητοι το υπέρογκο κόστος της ένωσης των δύο Γερμανιών. 

Το ακριβό ευρώ οδηγεί σε αύξηση του εμπορικού μας ελλείμματος και στην κατολίσθηση της ελληνικής οικονομίας

Η συνεχής άνοδος της ισοτιμίας του ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του εμπορικού μας ελείμματος ( όπου δεν περιλαμβάνεται ο τουρισμός). Το ακριβό ευρώ δυσχεραίνει τις εξαγωγές και διευκολύνει τις εξαγωγές και αυτό αφορά ειδικότερα χώρες με παραγωγική διάρθρωση όπως αυτή της ελληνικής οικονομίας.