MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Κ. Μαυρομμάτη: Πέντε ντοκουμέντα που καταρρίπτουν τα 6ν.μ. ως νομιμότητα χωρικών υδάτων

Η νομικός και διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλάσσης , Κέρη Μαυρομμάτη, μιλώντας στον 98.4 παρέθεσε πέντε ντοκουμέντα, συμβάσεων, Προεδρικών Διαταγμάτων και νόμων του Ελληνικού Κράτους, που όπως είπε καταρρίπτουν το νομικισμό, ότι ναι μεν έχουμε το δικαίωμα έως τα 12 ν.μ. , αλλά από τη στιγμή που για την ώρα έχουμε 6ν.μ. Αιγιαλίτιδα, αυτή θα πρέπει να είναι και η «κόκκινη γραμμή» μας , ώστε να μην μας αποκαλέσει νομικά η διεθνής κοινότητα ως παραβάτη, έτσι και αντιδράσουμε στη Τουρκική παρανομία , πέρα από τα 6ν.μ. . 
 

«Ηλεκτρονική άλωση» της χώρας: Υποκλάπηκαν τα πάντα για Κ.Μητσοτάκη και κυβέρνηση - Ποιος ελέγχει την Ελλάδα;

Μαζική υποκλοπή εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων και αρχείων μέσω του δικτύου της Cosmote

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για υποκλοπή και ιχνηλάτηση των επαφών του πρωθυπουργού, του συνόλου της κυβέρνησης, όλων των κρατικών υπηρεσιών, όλων των στρατηγικών υπηρεσιών της χώρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία για τον τρόπο που αυτό συνέβη μέσα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote, γερμανικής ιδιοκτησίας.

Προβλέψεις μίας παγκόσμιας δυστοπίας

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα ως οικονομολόγοι είναι το ότι, ο Covid ως πανδημία ωφέλησε το σύστημα, ενώ εξυπηρετεί πάρα πολλά συμφέροντα – όπως το ότι διέσωσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την καταιγίδα των καταιγίδων, από ένα πρωτόγνωρο κραχ που ήταν νομοτελειακό, πως χρησιμοποιείται για την επιβολή του αστυνομικού κράτους, ότι μέσω αυτής επιταχύνεται η ψηφιοποίηση που ωφελεί τις μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, ενώ διευκολύνει τον έλεγχο των κοινωνιών από τις κυριαρχούσες ελίτ, πως προωθεί το ηλεκτρονικό χρήμα σε αντικατάσταση του νομίσματος, αργότερα το ψηφιακό, μέσω των οποίων το οικονομικό μας απόρρητο, καθώς επίσης ο έλεγχος στα χρήματα και στα περιουσιακά μας στοιχεία θα εξαφανισθεί κοκ. Εν προκειμένω, η εκάστοτε κυβέρνηση θα γνωρίζει όλες τις συναλλαγές μας, περιορίζοντας κατά το δοκούν και τις ανάγκες της τα εισοδήματα και τον πλούτο μας – καθιστώντας μας έρμαιο αυτών που θα ελέγχουν απόλυτα το νομισματικό σύστημα. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, σε μία εποχή που κράτη, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν υπερχρεωθεί σε μεγάλο βαθμό και χρειάζονται τα αποταμιευμένα χρήματα – ιδίως μετά την κρίση του 2008 και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010, οι οποίες δεν καταπολεμήθηκαν ποτέ, αλλά μεταφέρθηκαν επαυξημένες στο μέλλον. Όπως προβλέπεται, δεν θα υπάρχει σύντομα τρόπος να έχουμε αποθεματικά σε μετρητά, ως προστασία απέναντι σε τυχόν οικονομικά μας προβλήματα – όπου τα όποια άλλα περιουσιακά μας στοιχεία δεν μπορούν να προστατευθούν από τυχόν δημεύσεις ή κατασχέσεις. Με τους νόμους δε που προωθούνται, δήθεν για την προστασία από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ακόμη και τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα θα πάψουν να υπάρχουν – ενώ ο χρυσός δεν αποτελεί προστασία, κρίνοντας από το παράδειγμα των Η.Π.Α. της δεκαετίας της Μεγάλης Ύφεσης του 1930, όπου ο κατ’ επίφαση φιλελεύθερος Roosevelt κατάφερε να «κλέψει» το χρυσό των Αμερικανών απαγορεύοντας την κατοχή του, πριν αυξήσει την τιμή του για την καταπολέμηση του πληθωρισμού