MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γιατί σιωπούν τα πρόβατα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Οι Έλληνες, παρά το ότι φάνηκε πως όποιο κόμμα και αν επέλεγαν πια, δεν θα απέφευγαν τα μνημόνια, τη λεηλασία, και τη σκλαβιά τους, έχουν χειραγωγούμενοι την ψευδαίσθηση ότι, μπορούν δημοκρατικά να μην αφελληνισθούν.

«Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις τη δική σου λογική. Μόνο εάν αποφασίσουμε να θέσουμε το μυαλό μας στην υπηρεσία μας, να υπερβούμε αυτά που προκαλούν την ηθική μας απάθεια, να μην είμαστε πλέον πρόθυμοι να αποδεχθούμε την ψευδαίσθηση της γνώσης και της ορθολογικής πληροφόρησης, την ουτοπία της Δημοκρατίας, καθώς επίσης την φαντασίωση της ελευθερίας, τότε και μόνο τότε έχουμε μία κάποια ευκαιρία να αποφύγουμε τις τεχνικές χειρισμού και χειραγώγησης μας. Δεν είναι φυσικά ένα εύκολο έργο ή μία απλή διαδικασία, αλλά δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή – η απόφαση βέβαια να ανακτήσουμε την ελευθερία μας είναι δική μας» (Kant, με μικρές παρεμβάσεις). 

ΗΠΑ,ΔΝΤ,Οικονομολόγοι φωνάζουν: «Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο – Πρέπει να «κουρευτεί»

Όλοι το φωνάζουν πλέον το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο… ή σχεδόν όλοι καθώς ο Σόιμπλε και οι «φίλοι του» στην ΕΕ ( και ίσως ο Σαμαράς) να είναι οι μόνοι πλέον που θεωρούν ότι το ζήτημα δεν βρίσκεται στο (δυσθεώρητο) ελληνικό χρέος αλλά στο πως να ξεπουλήσουμε την ελληνική περιουσία όσο-όσο και εδώ έχει μεγάλη βαρύτητα η διεθνοποίηση του ζητήματος καθώς η πίεση που πρέπει να γίνει σε χώρες της ΕΕ που ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για μείωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι από παραπάνω από απαραίτητη.

Γι αυτό ταξίδεψε στη μακρινή Λίμα του Περού ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνοντας στις βαλίτσες του το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους, λίγες μέρες μετά την προσπάθεια «διεθνοποίησής» του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσω των επαφών που είχε πραγματοποιήσει στη Νέα Υόρκη.

Γενοκτονία

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ 

«Οι δρακόντειοι νόμοι του τρίτου μνημονίου, ειδικά η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι μαζικές κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί, καθώς επίσης οι φορολογικές επιδρομές ναζιστικών προτύπων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς καμία δικαστική προστασία, μπορούν κάλλιστα να παρομοιασθούν ως μία συλλογική οικονομική γενοκτονία – μοναδική στην παγκόσμια ιστορία. 

Για πρώτη φορά λοιπόν στην μακραίωνη ιστορία της Ελλάδος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χώρα μας να εξαφανισθεί σαν έθνος – όπως συνέβη και με άλλους λαούς στο παρελθόν. Μήπως αλήθεια είναι προτιμότερη η χρεοκοπία από τον αργό, επώδυνο και σίγουρο θάνατο, καθώς επίσης από τον αφελληνισμό που προετοιμάζεται;» (πηγή). 

Όλοι αυτοί αποτελούν το καταγέλαστο ντεκόρ μιας εξευτελισμένης Δημοκρατίας

Άλλη μια κοστοβόρα εκλογική μάχη (από τις ουκ ολίγες που έγιναν στα χρόνια της ανέχειας) ολοκληρώθηκε. Και όταν η κατευθυνόμενη φανατίλα που φυλακίζει τα μυαλά των αφελών, παραχώρησε τη θέση της στα πραγματικά δεδομένα, μιας πραγματικότητας αμείλικτης όσο και εφιαλτικής, οι τραγικές διαπιστώσεις διαδέχονται η μία την άλλη...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας συρφετός από ανδρείκελα, υποανδρείκελα και αναπληρωτές ανδρεικέλων, με προεξάρχον το πρωτανδρείκελο αυτού του συρφετού, βαφτίζονται κυβέρνηση για να απολαμβάνουν μισθούς, προνόμια και...

περιπετειώδη καθημερινότητα μιας εθνικής κυβέρνησης, ενώ στην ουσία είναι άβουλες και χειραγωγούμενες μαριονέτες, που απλά διευθετούν τις εντολές του αφέντη.