MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Νέα Τάξη Πραγμάτων - Γεωπολιτικό «Big Bang» από τους BRICS μέσα από τα νομίσματα και τα εμπορεύματα

Τi επισημαίνει η Mihaela Papa, διευθύντρια έρευνας στο Κέντρο Διεθνών Σπουδών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και συγγραφέας του βιβλίου του 2022: «Can BRICS De-dollarize the Global Financial System?»
 
Βρισκόμαστε σε μια εποχή πρωτοφανών γεωπολιτικών και οικονομικών ανατροπών.
 
Τα αναπτυσσόμενα κράτη που έχουν ενταχθεί στην διευρυμένη ομάδα των BRICS θα δουν την οικονομική τους ολοκλήρωση να ενισχύεται μέσα από την απτή πρόοδο σε καινοτόμες προτάσεις όπως η ανάπτυξη κοινού συστήματος πληρωμών και στο πεδίο των εμπορευμάτων, όπως οι ανταλλαγές σιτηρών για τα μέλη.
 

Ξοδεύουμε 1 στα 5 ευρώ του μισθού μόνο για τρόφιμα

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στα τρόφιμα, με τους καταναλωτές να βγάζουν από την τσέπη πολύ μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια,
 προκειμένου να αγοράσουν ακριβώς τα ίδια προϊόντα.
 
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με ανάλυση των οικογενειακών προϋπολογισμών που παρέχονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), προκύπτει πως 1 στα 5 ευρώ του οικογενειακού προϋπολογισμού το 2023 κατευθύνθηκε μόνο για την αγορά τροφίμων!
 

JP Morgan: «Καταρρέουν τα πάντα παγκοσμίως – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε περιβάλλον»

Τι είπε CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον για τις γεωπολιτικές εξελίξεις που έρχονται
 
Πολύ ανησυχητικά είναι τα όσα είπε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, για σύννεφα στη γεωπολιτική που τελικά έγιναν τυφώνας που απειλεί να συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.
 
Ειδικότερα, ο ελληνικής καταγωγής τραπεζίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, καθώς, όπως είπε, βλέπει τους κινδύνους να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο εν μέσω διευρυνόμενων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης.