MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Γ. Κοντογιώργης : Ο βαθύτερος συμβολισμός και γεωπολιτικά της Αγίας Σοφίας

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, Γιώργος Κοντογιώργης , μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί κατά την γνώμη του, η εγχώρια ελίτ επιχειρεί να «διαβάσει» την Αγία Σοφία είτε με έναν δυτικό μιμητισμό απλά περί συμβόλου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς , είτε από-εθνικοποιώντας τον συμβολισμό της ως ένα μεγαλοπρεπή απλά Χριστιανικό ναό, αποσιωπώντας τον βαθύτερο πυρήνα της Αγίας Σοφίας ως συμβολισμός, ανάλογος του Παρθενώνα, για τον ελληνικό κόσμο και το κοσμοσύστημα που αντιπροσώπευε ως το υψηλότερο δημιούργημα του ελληνικού κόσμου του Βυζαντίου με ευρύτερες πολιτειακές και γεωπολιτικές προεκτάσεις. 

Οι νησιώτες διασύρουν την Κυβέρνηση: ''Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται στις Κυκλάδες από τις 27 Ιουνίου''

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην χώρα μας, με την Κυβέρνηση όπως φαίνεται να λέει ψέματα προς τον ελληνικό λαό.


Γνωρίζουμε ότι είναι βαρύτατη η λέξη που χρησιμοποιούμε, όμως πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την ανακοίνωση του ΛΣ χθες, η οποία στην ουσία έχει γραφτεί μετά από εντολή του Μ. Μαξίμου. 

Τα όσα αναφέρει νησιώτης προκαλούν προβληματισμό για το περιστατικό που σας αναφέραμε πριν δύο ημέρες

Κάτοικος της Τήνου τράβηξε βίντεο με τα τουρκικά αλιευτικά και δηλώνει ότι τα πλοία είναι στο Αιγαίο από τις 27 Ιουνίου.

Μεταναστευτικό: «Παιχνίδια» στην πλάτη των πολιτών από κυβέρνηση, ΜΚΟ, αλληλέγγυους και λοιπούς «υπερασπιστές»

Από τη μια, η κυβέρνηση, που θέλει με ψευτολύσεις να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, και, από την άλλη, οι αλληλέγγυοι, που προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν σε «διεκδικήσεις» – Χαμένοι (πάλι) οι πολίτες που οι γειτονιές τους μετατρέπονται σε «τσαντίρια». 

Από τον Δ. Παπαγεωργίου 

Συνεχίζεται στις τσαντιροποιημένες πλατείες της Αθήνας η σύγκρουση κυβέρνησης – αλληλέγγυων για το ποιος θα «ελέγξει» τους μετανάστες, με τους πολίτες να πληρώνουν τη νύφη για ακόμη μια φορά, καθώς οι γειτονιές τους μετατρέπονται σε «δομές», με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για την υποβάθμιση της περιουσίας τους όσο και για την ποιότητα ζωής τους. 

Δείτε ποια τράπεζα και με ποιον τρόπο χρηματοδότησε τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία!

Μια ιστορική αλήθεια για τους «φίλους» κι «εταίρους» Γερμανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό στην Τουρκία εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα για εμπόριο και πολιτισμό, των Ελλήνων. Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας.

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Η διείσδυση της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο – οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού».