MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Γρίβας Κ.: Πάρα πολύ επικίνδυνη & τρομερά φιλόδοξη η Τουρκία αλλά όχι πανίσχυρη & ανίκητη.

Ο καθηγητής Κων/νος Γρίβας στην εκπομπή "Αυτή είναι η λύση" (Απόσπασμα 08-12-2021). 
 
Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 
 
Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 

Κολοσσιαίο το κοίτασμα φυσικού αερίου στο βυθοτεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ!

Επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τέλος του χρόνου στο Γλαύκος

Ο κύβος ερρίφθη για την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους η επιβεβαιωτική γεώτρηση από την ExxonMobil & την Qatar Petroleum στο βυθοτεμάχιο 10 στο κοίτασμα «Γλαύκος» το οποίο θεωρείται κολοσσιαίο και ταυτόχρονα αδειοδοτήθηκαν οι ίδιες εταιρείες για την εκμετάλλευση του βυθοτεμαχίου 5 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το μέγεθος του «Γλαύκος» στο βυθοτεμάχιο 10 ανέρχεται από 6 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, αν και η νορβηγική PSG υποστηρίζει ότι η δυναμικότητα του κοιτάσματος είναι 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, το 60% του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος Zor που υπολογίζεται στα 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση

( John.k - Όλα σχεδόν τα «κόμματα» της βουλής με ένα στόμα μια φωνή … ξεπουλάνε την Ελλάδα..  ) 
 
Ολοκληρώθηκε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η ψήφιση, από την ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνον η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης προς το ήμισυ του καταβαλλόμενου βασικού μηνιαίου μισθού των υγειονομικών, καθώς και η μείωση της ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης, από τους έξι στους τρεις μήνες.

Την ρύθμιση υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 δήλωσαν “παρών”, ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση.

ΟΗΕ και Συμβούλιο της Ευρώπης τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, άλλα ο Κ. Μητσοτάκης «ξέρει» καλύτερα

Ενώ ο ΟΗΕ τάσσεται κατά της καταπάτησης δικαιωμάτων και κατά των οριζόντιων προστίμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαράζει τον δικό του μοναχικό δρόμο...

Ενώ η χώρα μας αναδεικνύεται συμπρωταγωνίστρια (αγκαζέ με την Αυστρία) σε μέτρα που προάγουν τον εκφασισμό της Ευρώπης (με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας), άλλη μια ηχηρή παρέμβαση ήρθε να δείξει πως οι πρακτικές υποχρεωτικότητας είναι άκρως επικίνδυνες. Αυτή τη φορά εκ μέρους του ΟΗΕ

«Καλπάζει» ο πληθωρισμός – Συνθήκες «τέλειας καταιγίδας» για τα νοικοκυριά

Ενώ το ενεργειακό κόστος συνεχίζει να καλπάζει, χωρίς να προκύπτουν ουσιαστικές ενδείξεις αποκλιμάκωσης, ο πληθωρισμός «χτυπάει» την πόρτα του 5%, δημιουργώντας συνθήκες τέλειας καταιγίδας για τα νοικοκυριά

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει αύριο τα στοιχεία αναφορικά με τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις σε σχέση με το 3,4% του Οκτωβρίου. Στο δυσμενές σενάριο που έχει κάνει την εμφάνισή του από σήμερα, η εκτόξευση του πληθωρισμού θα φτάσει σε επίπεδα άνω του 5%. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εκτίναξη των τιμών σε βασικά αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες, βάζει «βόμβα» στα θεμέλια των οικογενειακών προϋπολογισμών, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των ενεργειακών τιμών, αλλά και την ανασφάλεια που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες.