MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μ. Βρετανία και η ΕΚΤ

Ως ηγετική δύναμη μίας ερμητικά κλειστής φυλακής και μίας ομάδας εθνικών κεντρικών τραπεζών που εξυπηρετούν όλες ανεξαιρέτως τα συμφέροντα των αγορών που ελέγχονται από τις ελίτ, η ΕΚΤ δεν έχει μόνο οικονομική ισχύ αλλά, επίσης, πολιτική – χωρίς τα στελέχη της να εκλέγονται δημοκρατικά από τους Πολίτες.

Διεθνή 

Μετά την ελληνική τραγωδία και το βρώμικο εκβιασμό της χώρας μας μέσω της ΕΚΤ, σε στενή συνεργασία με την ενδοτική πολιτική της ηγεσία (ανάλυση), την οποία ακολούθησαν ανάλογα δράματα στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο, έμμεσα στην Ιταλία που της επιβλήθηκε από την κεντρική τράπεζα μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με την ανατροπή του Berlusconi, καθώς επίσης στην Ισπανία, καμία άλλη χώρα της ΕΕ που διαθέτει εθνικό νόμισμα δεν θέλει να υιοθετήσει το ευρώ – παρά το ότι αποτελεί συμβατική υποχρέωση για όλες. Αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει δε είναι το ότι, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το νόμισμα, όσο η ΕΚΤ και οι εκβιασμοί της – οι οποίοι έγιναν έντονα αισθητοί στην Ιρλανδία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα το 2015, όπου έκλεισε παράνομα τις τράπεζες.

Ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι

Οι σημερινοί Έλληνες έχουν καταντήσει να είναι ένας λαός που κανένας δεν τον ρωτάει ποτέ για τίποτα (ενώ ακόμη και αν τον ρωτήσει όπως με το δημοψήφισμα του 2015 δεν τον υπολογίζει καθόλου), γνωρίζοντας πως δεν θα αντιδράσει σε ότι και αν του «σερβίρει» – όπως στο θέμα της υπογραφής του PSI και πρόσφατα στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Άποψη 

Αρκετοί ισχυρίζονται πως όταν ξεχνάει κανείς την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει – κάτι που είναι φυσικά καταστροφικό, όταν πρόκειται για ένα βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε εν αγνοία και εις βάρος των Ελλήνων. Ενός λαού που κανένας δεν τον ρωτάει ποτέ για τίποτα (ενώ ακόμη και αν τον ρωτήσει όπως με το δημοψήφισμα του 2015 δεν τον υπολογίζει καθόλου), γνωρίζοντας πως δεν θα αντιδράσει σε ότι και αν του «σερβίρει» – όπως στο θέμα της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στην υπογραφή του PSI και πρόσφατα στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.