MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Η σκανδαλώδης ληστεία της Ελλάδας

Ασφαλώς υπάρχουν λύσεις, παρά το ότι έχουν πέσει ήδη οι τίτλοι τέλους, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η υφαρπαγή της πατρίδας μας. Οι λύσεις όμως αυτές προϋποθέτουν άμεσα μία πολιτική και κοινωνική συναίνεση, η οποία δυστυχώς εμποδίζεται από το βρώμικο κομματικό-πελατειακό κράτος.

Ανάλυση 

Εισαγωγικά, το ΔΝΤ δεν εξυγιαίνει τις χώρες, αλλά τις ληστεύει – μετατρέποντας την πλειοψηφία των Πολιτών τους (με εξαίρεση την εκάστοτε πέμπτη φάλαγγα των εγχωρίων πολιτικών και οικονομικών ελίτ) σε φθηνούς σκλάβους χρέους. Με μία απλή παρομοίωση, εισβάλλει στο πλοίο που το καλεί, αναλαμβάνει ως καπετάνιος μαζί με το δικό του πλήρωμα, πετάει τους μισούς επιβάτες στη θάλασσα, αφήνει το μεγαλύτερο μέρος να λιμοκτονεί τραβώντας κουπί στα αμπάρια, το εξαγοράζουν οι εντολείς του και τελικά το διασώζει – διατηρώντας το φυσικά σε ξένη ιδιοκτησία (ανάλυση-βιβλίο). 

Δημοσκόπηση – βόμβα: Το 60% των Ιταλών θεωρεί πως η ΕΕ βλάπτει τα ιταλικά συμφέροντα

Οι τεταμένες σχέσεις της ΕΕ με την ιταλική κυβέρνηση και το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρώμης, στρέφουν την πλειοψηφία των Ιταλών πολιτών σε βάρος των Βρυξελλών ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η στήριξη στο κυβερνητικό σχήμα Lega – Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών, που θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των εταιρειών Coldiretti και Ixè, το 60% των Ιταλών θεωρεί ότι, οι πολιτικές της ΕΕ είναι επιζήμιες για τον γεωργικό τομέα της Ιταλίας ενώ μόλις το 10% τις θεωρεί ωφέλιμες.

Εξάλλου το 43% των Ιταλών εκτιμά, πως οι οικονομικές πολιτικές της ΕΕ σχεδιάστηκαν από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ένωσης, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και των πιο αδύναμων.