MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ευρώπη (εγ)καλεί Ελλάδα!

Δημήτρης Τερζής
 
 
Μέλη της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθούν τον Μάρτιο στην Αθήνα για να εξετάσουν ζητήματα στα οποία η χώρα μας καταγράφει ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις, όπως η δολοφονία Καραϊβάζ, η ελευθερία του Τύπου, η διαφθορά, οι παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και οι υποκλοπές
 
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών μπαίνει η Ελλάδα για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία αλλά και θεμελιώδη δικαιώματα. Μέλη της επιτροπής LIBE (Democracy, Rule of Law and Fundamental Rights Monitoring Group - DRFMG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου προκειμένου να εξετάσουν πέντε σημαντικά ζητήματα στα οποία η χώρα μας καταγράφει ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις.
 

Εξαγωγές 4 δις δολ. για την τουρκική αμυντική βιομηχανία 14 δις εξοπλισμοί κι ούτε ΕΝΑ ευρώ για την ελληνική!

Το έγκλημα των 14 δις  για την ελληνική αμυντική βιομηχανία το έχουμε πολλές φορές επισημάνει…14 δις εξοπλισμούς έχει παραγγείλει η κυβέρνηση και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία εξασφάλισε κυριολεκτικά ψίχουλα! Η ευκαιρία που χάνεται είναι μοναδική και αν δεν αλλάξει κάτι το πολυδιαφημισμένο «πρόγραμμα επανεξοπλισμού» της χώρας θα αποδειχτεί μια φούσκα πολύ χρήσιμη για την προεκλογική εκστρατεία του κ.Μητστοτάκη και τίποτα παραπάνω. Δεν αρέσει σε κάποιους αυτή η εκτίμηση αλλά δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση.
 
Να επαναλάβουμε την απόλυτη εγκατάλειψη για τα ΕΑΣ και τις επιπολαιότητες στην ΕΑΒ; Να επισημάνουμε ξανά ότι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και καλύπτουν την αδιαφορία τους με ανακοινώσεις αγορών τις οποίες σύντομα θα δούμε αν ,πως και για πόσο έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη τους;