MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

«Σμπαράλια» κάνει η Eurostat τα πανηγύρια του Μαξίμου για την απασχόληση

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν αποδειχθεί «μάστορες» στην προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όμως όσο εύκολα παράγουν τη δική τους μαγική εικόνα το ίδιο άνετα αυτή καταρρίπτεται από τα στοιχεία.
 
Αυτή τη φορά ήταν η έκθεση της Eurostat που ήρθε να διαλύσει το αφήγημα του Μαξίμου για τις επιτυχίες στον τομέα της απασχόλησης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Αρχική ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΣΔΟΓΕ : «Η Ιστορία της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης έχει γραφτεί με το αίμα του ελληνικού λαού»

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ 
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (https://esdoge.gr/) σε ανακοίνωση του για την 82 μαύρη επέτειο της εισβολής των Γερμανών την Αθήνα αναφέρει:
 
Η 27η Απριλίου 2023 είναι η 82η μαύρη επέτειος της εισβολής της Βέρμαχτ στην ανοχύρωτη Αθήνα. Ήδη, από εκείνη την αποφράδα ημέρα της εισόδου του εισβολέα στην Αθήνα, εκδηλώνεται το πνεύμα της Αδούλωτης Αθήνας, καθώς τα πάνοπλα γερμανικά στρατεύματα συναντούν έρημους δρόμους αφού οι πολίτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Την συλλογική αυτή εκδήλωση αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στους κατακτητές ακολούθησαν η γενναία άρνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χρύσανθου να τελέσει δοξολογία για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα αλλά και να ορκίσει την δωσιλογική «κυβέρνηση» Τσολάκογλου, η θυσία του μαθητή Μάθιου Πόταγα έξω από τη Βυτίνα, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης, το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη από τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα και άλλες ηρωικές πράξεις, που κράτησαν ζωντανό «το πνεύμα του μετώπου» και γέννησαν το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης, με την καθολικότητα στο χρόνο, στο χώρο, στη συμμετοχή του λαού.