MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Φάκελος Μέση Ανατολή: Νέα Γεωπολιτική Κρίση σε ένα ατέρμονο σφαγείο

- Η πολυεπίπεδη αιματηρή κρίση της 50ετίας,  με τις δαιδαλώδεις γεωπολιτικές προεκτάσεις, το σοκ ασφαλείας στο Ισραήλ και το βίαιο ανακάτεμα της γεωστρατηγικής τράπουλας από την Χαμάς.


-  Αυτή την Παρασκευή στις "Αντιθέσεις" ο μαύρος κύκλος του αίματος, της βίας και της φρίκης που άνοιξε ξανά εμφατικά το Σφαγείο της Μέσης Ανατολής, με τον αιφνιδιασμό του τρόμου στο Ισραήλ, την γεωπολιτική αναδιάταξη που προκαλεί η φονική επίθεση - σοκ της Χαμάς και το νέο ακόμη πιο ζοφερό μέλλον για την επί δεκαετίες περίκλειστη Λωρίδα της Γάζας των 2 εκατομμύριων κατοίκων σε μόλις 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που βουλιάζει στο ανθρωπιστικό χάος επιβίωσης των αμάχων  και τις οριακές καταστάσεις για την τύχη των Ισραηλινών ομήρων.
 

Κόλαση στη Μέση Ανατολή - Συγκρούσεις σε Γάζα, Λίβανο, το Ιράν απειλεί με μαζικούς τάφους το Ισραήλ - Σοκ με 18.767 θύματα

Ο μισός πληθυσμός από το βόρειο τμήμα της Γάζας φέρεται να την έχει εγκαταλείψει
Υπό το ανελέητο σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού, που δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε χερσαία εισβολή του εγκαταλείπουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, με κονβόι που παρά τις εγγυήσεις ασφαλείας του Ισραήλ, πλήττονται από τις βόμβες των Ισραηλινών, αυξάνοντας καθημερινά τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. 

Τη Κυριακή 15/10 το Ισραήλ έδωσε νέο τελεσίγραφο στους κατοίκους της βόρειας Γάζας να αποχωρήσουν από την περιοχή που έληξε στη 1 το μεσημέρι, αλλά μόλις έληξε, αντί να ξεκινήσει η χερσαία εισβολή του Ισραήλ, ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για πυραυλική επίθεση σε μια ευρεία περιοχή του κέντρου της χώρας, απο το Τελ Αβίβ ως τη Herzliya και τη Ramat Hasharon αλλά και την περιοχή Sharon ενώ η Haaretz έγραψε για αναφορά του στρατού περί νέας διείσδυσης μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, συγκεκριμένα στην περιοχή Ofakim. 
 

Η «μετάλλαξη του πολέμου»! Τα εξοπλιστικά μαθήματα από τη Χαμάς που η Ελλάδα περιφρονεί! Κ.Γρίβας

Τα όσα έγιναν στο Ισραήλ με την επίθεση της Χαμάς αποτελούν ένα ακόμη «μάθημα εξοπλισμών» που η Ελλάδα αρνείται να «διαβάσει». Ότι το 2023 οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να επιλέγουν και να αγοράζουν πανάκριβους εξοπλισμούς με τη λογική της δεκαετίας του 80 -για να μην πάμε και πιο πίσω- εκπλήσσει. Γιατί είναι ακατανόητος ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες πολιτικοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Η δικαιολογία της «εξοπλιστικής διπλωματίας» που επιβάλλει συγκεκριμένες επιλογές είναι φθηνή και όπως αποδείχτηκε κάποιες φορές και ύποπτη.