MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το πολιτικό προσωπικό αυτοαπαλλάσσεται για το 40% των υποχρεώσεών του

Ψήφισαν το ακατάσχετο του 40% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων τους. Λογικά λοιπόν, για λόγους ισότητας, θα πρέπει τώρα να ψηφίσουν και το ακατάσχετο του 40% των περιουσιών των εταιριών και των φυσικών προσώπων. Λέμε τώρα.... 

Την ώρα που ο λαός εξαθλιώνεται κάτω από την μπότα της τρόϊκας και της συνεργαζόμενης ντόπιας ολιγαρχίας (1% αυτής ολιγαρχίας κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας), την ώρα που το σύνολο σχεδόν των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες και στην εφορία, την ώρα αυτή ήρθε το πολιτικό προσωπικό και ψήφισε ακατάσχετο το 40% της δικής του κρατικής χρηματοδότησης. Κόμματα που δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα οικονομικά τους και είναι καταχρεωμένα, κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Όπως ήταν φυσικά επόμενο, χρεοκόπησαν και τη χώρα. 

Ασθμαίνουσα Γερμανία. Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα

Γιάννης Βαρουφάκης 

Κάθε φορά που Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρονται στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τώρα και στη Γαλλία, επαναλαμβάνουν το ίδιο τροπάρι:

«Αν θέλετε να ορθοποδήσετε, πρέπει να κάνετε αυτό που κάναμε εμείς τη δεκαετία του 1990 – τις επίπονες μεταρρυθμίσεις που είναι μοναδικά ικανές να αυξήσουν την παραγωγικότητα μιας χώρας». Δεν τολμά κανείς να αναφερθεί στην κρίση και η απάντηση έρχεται ως κεραυνός: «Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις σαν εκείνες του προγράμματος Hartz IV, το οποίο εκπόνησε και εφάρμοσε αρχικά η κυβέρνηση Σρέντερ και κατόπιν οι κυβερνήσεις της κ. Μέρκελ».

Ποιος είναι αυτός που εν τέλει επιδιώκει την καταστροφή της Πατρίδας;

Μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως για ψήφο εμπιστοσύνης που κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Χώρας Αντώνης Σαμαράς με την Κυβέρνηση να λαμβάνει εν τέλει τις πολυπόθητες (;!) 155 ψήφους στήριξης, οι οποίες όμως απέχουν κατά 25 από τον μαγικό αριθμό των 180 που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν και πληθαίνουν οι βολικές φωνές όσων υποστηρίζουν ότι, με 8 βουλευτές ήδη προφυλακισμένους, θα ανακύψει ζήτημα ερμηνείας της διάταξης του Συντάγματος για το αν τα 3/5 της Βουλής που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αφορά στους 300 βουλευτές ή στους 292. 

«Εκρηξη» χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία - Πάνω από 90 δισ. οι οφειλές

Εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Οι πολίτες είτε δεν έχουν να πληρώσουν είτε περιμένουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εξόφληση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Το καθυστερημένο «πράσινο φως» από την τρόικα οδήγησε σε νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τα οποία πλέον αγγίζουν τα 90 δισ. ευρώ κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα τότε θα πρόκειται για μια «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Πώς οι δανειστές μπορούν να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις

Οι συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποδεικνύουν ότι οι μετοχές των τραπεζών αποτέλεσαν ένα άριστο πεδίο κερδοσκοπίας και χειραγώγησης της ελληνικής οικονομίας. 

Τα χρηματιστηριακό κραχ της εβδομάδας προεξόφλησε ότι τα stress tests της 26ης Οκτωβρίου δεν θα έχουν αρεστά αποτελέσματα.

Bloomberg: Το 85% των οικονομολόγων εναντίον του Σαμαρά

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg το 85% των οικονομολόγων εκτιμά πως η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια δεν είχε νόημα με οικονομικούς όρους, εν μέρει λόγω και της επιμονής του Μάριο Ντράγκι ότι οι χώρες που αξιολογούνται ως junk πρέπει να παραμείνουν υπό καθεστώς ενός προγράμματος επιτήρησης, αν θέλουν να επωφεληθούν από τα νέα ευνοϊκά μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Ρωγμές στην ευρωζώνη.

Δυσοίωνοι οικονομικοί δείκτες, αυξανόμενη ανεργία, πτώση στα χρηματιστήρια: το φάντασμα της κρίσης αρχίζει να πλανάται και πάλι πάνω από την ευρωζώνη. 

Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος παρατεταμένης ύφεσης στην ευρωζώνη δεν έχει παρέλθει οριστικά. «Απλώς έχουμε σήμερα μία διαφορετική μορφή κρίσης» υποστηρίζει ο Ρόμπερτ Χάλβερ, στέλεχος της γερμανικής τράπεζας Baader Bank. Τα προηγούμενα χρόνια η κρίση αφορούσε κυρίως το δημόσιο χρέος, ενώ τώρα εστιάζει στην ισχνή δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, τονίζει ο γερμανός αναλυτής.

Ποια δημοκρατία; Με το 1% των Ελλήνων να κατέχει το 56,1% του πλούτου;

Ας το επαναλάβουμε, γιατί εύκολα το ξεπεράσαμε. Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας!!! Δηλαδή όλο το υπόλοιπο 99% του λαού κατέχει μόνο το 43,9% του πλούτου!!! Πιστεύει άραγε κάποιος σοβαρός άνθρωπος, ότι με τέτοια ανισότητα και υπερσυγκέντρωση πλούτου σε λίγα άτομα, μπορούμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα ή έχουμε στενή ολιγαρχία με δημοκρατικό φερετζέ; Για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή και μεταξύ μας αδέρφια….