MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Η Fed προκαλεί πιστωτική ασφυξία και οδηγεί σε χρεοκοπία – Σκάει η αγορά των πιστωτικών καρτών άνω του 1 τρισ. δολ.

Νάρκη για το χρηματοπιστωτικό σύστημα από την άνοδο των επιτοκίων 
 
Στις 26 Ιουλίου 2023, η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας.
 
Το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών πιθανότατα θα έχει αυξηθεί για την κίνηση του Σεπτεμβρίου.
 
Όταν οι ειδησεογραφικοί τίτλοι μιλούν για την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, το ετήσιο ποσοστό επιτοκίου (APR) που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του τόκου της πιστωτικής κάρτας είναι πιθανό να αυξηθεί κατά το ίδιο ποσό.
 

Το τέλος της ευημερίας στη Δύση και η εξέγερση κατά της «νεοφεουδαρχικής» ελίτ – Έρχονται πρωτοφανείς κοινωνικές αναταραχές

Το ψεύτικο αφήγημα της ευημερίας των δυτικών ελίτ και η επικείμενη εξέγερση των δουλοπάροικων
 
Το μεταπολεμικό κοινωνικό μοντέλο της Δύσης και της φιλελεύθερης δημοκρατίας βασίστηκε στην πολιτική και οικονομική παρουσία μίας πολυπληθούς, εύρωστης οικονομικά μεσαίας τάξης, σε συνθήκες πρωτοφανούς ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας με βάση το λεγόμενο «σοσιαλδημοκρατικό συμβόλαιο».
 
Η κοινωνία αυτή συμβατικά απεικονίσθηκε σε μια ωοειδή μορφή, ένα «αυγό» – ένα μικρό ποσοστό της ελίτ στην κορυφή, ενώ στη βάση ένα μικρό ποσοστό των κοινωνικά αποκλεισμένων και στη μέση μια ευμεγέθης και σύνθετα διαστρωματωμένη μεσαία τάξη.