MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Καλεντερίδης : Απίστευτες ομοιότητες!!! Όπως μας πρόδωσαν ΟΛΟΙ οι σύμμαχοι το 1922 στη Μικρά Ασία, έτσι πρόδωσαν και τους Κούρδους όλοι οι σύμμαχοί τους στη Συρία

Σάββας Καλεντερίδης

Ακριβώς την ίδια περίοδο που ο ελληνικός στρατός προετοιμαζόταν να αποβιβαστεί στη Σμύρνη, συνέβη ένα ιστορικό γεγονός το οποίο δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί. 

Ο Μουσταφά Κεμάλ στις 30 Απριλίου 1919 ορίστηκε Επιθεωρητής της 9ης Στρατιάς του οθωμανικού στρατού. Την ίδια ημέρα συγκρότησε μια ομάδα αποτελούμενη από 23 αξιωματικούς και 24 στρατιώτες και υπέβαλε τα ονόματά τους στο υπουργείο Άμυνας για να λάβει την άδεια να μεταβεί για «επιθεώρηση» στην Αμισό (Σαμσούντα), η περιοχή της οποίας υπέφερε από τη δράση των παρακρατικών-παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποκινούνταν και συντονίζονταν από το κράτος των Νεότουρκων, για να εξαλείψουν από την περιοχή τον ελληνισμό. 

Ευρεία σύγκλιση των κομμάτων για αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από πρόωρες εκλογές

Σύγκλιση των κομμάτων για αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες εκλογές 

Με τη σχεδόν απόλυτη σύγκλιση των κομμάτων στην ανάγκη αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο άρσης του αδιεξόδου σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί κοινοβουλευτική συναινετική λύση, ολοκληρώθηκε και η 8η θεματική ενότητα στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής.

Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του άρθρου 32 παρ. 4 του Συντάγματος και τη πρόβλεψη για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό σε περίπτωση που προβούν άκαρπες οι κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, χαρακτηρίζοντας την ατελέσφορη.

«Να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για τις ισορροπίες στη γειτονιά μας»

Οι ανατροπές στη γειτονιά μας είναι πρωτοφανείς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την εγρήγορση αλλά εμείς συμπεριφερόμαστε σαν όλα αυτά να συμβαίνουν πολύ μακριά, κάπου μεταξύ Ολλανδίας, Δανίας και Λουξεμβούργου, δηλώνει στο liberal.gr ο Άγγελος Συρίγος, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν θα κλιμακώνει σταδιακά και την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Δίπλα μας γίνονται κοσμογονικές αλλαγές, και εμείς ασχολούμαστε εδώ και τέσσερις ημέρες με το Τζόκερ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ κάνοντας λόγο για κοινωνική αφασία, παρ' ότι όσα συμβαίνουν μας αφορούν άμεσα. 

Ο προϋπολογισμός 2020 της αποικίας

Η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει πως για να τα καταφέρει η Ελλάδα πρέπει να επέμβει επενδυτικά το δημόσιο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ζήτηση και να ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας. Πρόκειται εδώ για τη γνωστή συνταγή του Keynes, ο οποίος ασφαλώς δεν ήταν αριστερός, αλλά ένας οικονομολόγος με κοινή λογική. Προφανώς δεν ήταν υπέρ του δημοσίου τομέα, αφού πρέσβευε πως ναι μεν οι δημόσιες επενδύσεις πρέπει να αυξάνονται σε περιόδους ύφεσης, αλλά ταυτόχρονα ότι, μετά το τέλος της, το δημόσιο θα έπρεπε να αποχωρεί, αφήνοντας στη θέση του τον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως εκείνο το κόμμα που υποχρέωσε τη χώρα έως το 2009 και τη χρεοκόπησε αργότερα με το PSI, υποθηκεύοντας τα πάντα, μπορεί να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση – πόσο μάλλον εφαρμόζοντας το ίδιο αποτυχημένο πείραμα για τέταρτη φορά, προσδοκώντας ανόητα διαφορετικά αποτελέσματα.