MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Πέρασε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις πορείες

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις “Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις”. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. 

Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου, και να τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη 9 Ιουλίου. 

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου αναμένεται να ζητήσει το ΚΚΕ. 

Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς: “Για να τελειώνουμε με τα τουρκικά παραμύθια περί αποστρατικοποίησης νησιών”

Η Χώρα μας οφείλει να ενδυναμώσει την άμυνά της

Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Στρατηγός-Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Τα ελάχιστα που οφείλει να γνωρίζει ο κάθε πατριωτικά σκεπτόμενος Έλληνας , για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου , ώστε να αντιμετωπίζει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις , που καθημερινά διεξάγουν οι Τούρκοι είτε με δηλώσεις αξιωματούχων της, είτε με παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας της Χώρας μας με υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά Νησιά του Αιγαίου , με παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των Εθνικών Χωρικών Υδάτων αλλα και με συνεχείς εκδόσεις ΝΑVΤΕΧ σε ευαίσθητες περιοχές της Υφαλοκρηπίδας της Χώρας μας, ειναι ,οχι βέβαια αυτά που σαφώς με ιδιοτελή και απλουστευτική προσέγγιση η Τουρκία λέει ,ότι «όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι και οφείλουν να μείνουν αποστρατιωτικοποιημένα», αλλα η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς των νησιών δεν είναι ενιαίο, αλλά διέπεται από τρεις διαφορετικές συνθήκες, με βάση τις οποίες μπορεί να γίνει μια διαφοροποίηση των νησιών αυτών σε τουλάχιστον τρεις επιμέρους ομάδες. 

Η Αριστερά ”μπλόκαρε” στην ευρωβουλή ψήφισμα που καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα κατά Ελλάδας-Κύπρου!

Απίστευτο και όμως αληθινό 

Οι αριστερές ομάδες S&D και GUE ”μπλόκαραν” ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα κατήγγειλλε την τουρκική επιθετικότητα κατά Ελλάδας-Κύπρου.

Την πρωτοβουλία την πήρε το ΕΛΚ και όπως διαβάζουμε στη σελίδα του:

”Είμαστε έκπληκτοι που η Αριστερά μπλόκαρε ψήφισμα κατά της Τουρκίας”