MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η εγχώρια ελίτ της ντροπής


Είναι ξεκάθαρο πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει όραμα – ενώ η Ελλάδα «άγεται και φέρεται» από μία διεφθαρμένη, μεταπρατική οικονομική ελίτ που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της. Ακόμη χειρότερα, που είναι πρόθυμη κάθε φορά να σκύψει το κεφάλι δουλικά και να συνεργασθεί με ξένους – ακόμη και εις βάρος της πατρίδας της. Έτσι έχει καταντήσει η Ελλάδα μία παθητική εισαγωγική χώρα – όσον αφορά την πολιτική που συνήθως είναι μιμητική, τις ιδέες, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τα κεφάλαια κοκ. Ακόμη δε και στον τουρισμό, στη δήθεν βαριά βιομηχανία της χώρας, σύντομα τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της θα ανήκουν σε ξένους – ενώ οι Έλληνες θα παρέχουν απλά τις υπηρεσίες τους, ως τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Ως υπάλληλοι της κάθε TUI που οδηγεί σήμερα σκόπιμα πολλά ξενοδοχεία στη χρεοκοπία, μη πληρώνοντας τα – προφανώς για να τα εξαγοράσει πάμφθηνα. Όσον αφορά δε τις εξαγωγές, το νούμερο ένα «προϊόν» της κατεχόμενης Ελλάδας στα δέκα χρόνια της βαθιάς κρίσης και των μνημονίων, ήταν τα 500.000 μορφωμένα παιδιά της – κόστους εκπαίδευσης άνω των 100 δις € συνολικά και ικανότητας παραγωγής ΑΕΠ περί τα 25 δις € ετησίως. Χαρίσαμε δηλαδή στους ξένους, κυρίως στη Γερμανία, 100 δις € έμψυχο δυναμικό και ΑΕΠ 25 δις € – το οποίο αντικαταστήσαμε με εξαθλιωμένους παράνομους μετανάστες, με αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους που η ΕΕ μας ανάγκασε να εγκλωβίσουμε στην επικράτεια μας.


Απλή γκάφα τα περί εθνικής μειονότητας σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης;

Η ζημιά που θα γινόταν με τα περί “εθνικής μειονότητας” που αναφέρονταν σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ, θα ήταν ανεπανόρθωτη! Το ατόπημα εντοπίστηκε από την Ελληνική Λύση και ακολούθησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το επίμαχο άρθρο αποσύρθηκε… Ήταν γκάφα;


Κάποιοι λένε ότι έγινε λάθος ,γιατί στο νομοσχέδιο εντάχθηκε αυτολεξεί “ευρωπαϊκή οδηγία”! Δεν την είχαν διαβάσει; Δεν την πρόσεξε ουδείς; Έχουμε γράψει ότι η άκριτη υπακοή σ΄ όσα μας λέει και σ΄ όσα ζητά η ΕΕ δεν θα βγει σε καλό.

Τώρα αποφύγαμε τα χειρότερα… Ελπίζουμε ότι επρόκειτο για γκάφα. Άκρως επικίνδυνη βεβαίως.

Με προφάσεις εν αμαρτίαις κρύβει τη γύμνια του το (επιτελικό) κράτος

Τα πάνω από 800 δέντρα που έπεσαν λόγω χιονόπτωσης είχαν αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα 70.000 σπίτια, δηλαδή πολλές πόλεις στη σειρά. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό, λοιπόν, να λέει ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει "ό,τι καλύτερο" για ένα "φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο". Ο περιφερειάρχης Αττικής είπε το απίστευτο ότι ο αριθμός των δέντρων που έπεσαν ήταν "απρόβλεπτος"!


Την ώρα που η πολιτική ηγεσία μένει με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τον χιονιά, ένα απίστευτο παιχνίδι διάχυσης ευθυνών που θυμίζει το παιχνίδι με την κολοκυθιά, λαμβάνει χώρα στα ΜΜΕ. Σημασία όμως έχει τι έπρεπε να είχε κάνει ο μηχανισμός, και όχι "ό,τι καλύτερο" κάνει κατόπιν εορτής.