MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Η τετραετία Μητσοτάκη σε ένα απόγευμα: Έξω ξύλο, μέσα στημένη αποθέωση

Το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο θυμήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. κατά του κόσμου της εκπαίδευσης, την ώρα που πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας αλληλοσυγχαίρονταν για τα «επιτεύγματά» τους στον χώρο της Παιδείας.
 
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν έξω (αλλά και μέσα) από το Μέγαρο Μουσικής με τα ΜΑΤ να φορτώνουν με ξύλο και χημικά εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούσαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λαίλαπα Μητσοτάκη-Κεραμέως στον χώρο της Παιδείας [αναλυτικό ρεπορτάζ με την «Εφ.Συν.» στα περίπτερα].
 
Την ίδια ώρα μέσα το Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου προχωρούσαν σε ένα φθηνό προεκλογικό σόου απαριθμώντας τα… κατορθώματά τους στην εκπαίδευση την τελευταία τετραετία και έχοντας ως συμπαραστάτες χειροκροτούντες κλακαδόρους.
 

Academy Securities: Είμαστε ένα βήμα πριν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Αφορμή θα είναι τα τσιπ και η Κίνα το ξέρει…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel στο Νταβός το είπε αυτό: “Οι αλυσίδες εφοδιασμού τσιπ θα διαμορφώσουν τη γεωπολιτική περισσότερο από ό,τι το πετρέλαιο τα επόμενα 50 χρόνια”
 
Τον τελευταίο χρόνο έγινε περισσότερη συζήτηση για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι λανθασμένη ονομασία και αν ο Παγκόσμιος Πόλεμος v3.1 είναι πιο ακριβής – επειδή τα τσιπ και οι ημιαγωγοί είναι πιθανό να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στην έναρξη και τη νίκη σε οποιαδήποτε τέτοια παγκόσμια σύγκρουση, σύμφωνα με ανάλυση της Academy Securities.
 

Κακός προάγγελος για την κάλπη: Αποδοκιμασίες και γέλια στον Κ.Μητσοτάκη για το «ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο»

«Χαίρομαι που είσαστε χαρούμενοι» είπε στο ακροατήριο που εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του
 
Αποδοκιμασίες και κοροϊδευτικά γέλια εισέπραξε ο για λίγους μήνες ακόμα πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Τέσσερα χρόνια για την Παιδεία».
 
Λίγο νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού.