MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

«Κεραυνοί» από Ζαχάροβα για τη στάση της Ελλάδας: Θα φανεί ποιος έκανε λάθος επιλογή

«Κεραυνοί» σε δήλωση για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία από την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα. «Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι αιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαρία Ζαχάροβα.


Αναλυτικά, η δήλωση της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την «αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για την δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για «απρόκλητη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο «μαζική εισβολή» κ.α.

Με καθαρά κέρδη η Τουρκία από την τήρηση απόστασης από ΗΠΑ και Ρωσία

Ο Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος μίλησε στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV για τα κέρδη της Τουρκίας από την τήρηση αποστάσεων από ΗΠΑ & Ρωσία στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας (03-03-2022).


Ο κ. Σταθακόπουλος αναφέρθηκε στη στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των σημαντικών γεγονότων του παρελθόντος αλλά και στην πολεμική σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας και τα οφέλη που έχει αποκομίσει από αυτή τη στάση.
 

Αναίσθητοι στην ειρωνεία, συνεργάτες των Ναζί και αυταρχικές ηγεσίες καταγγέλλουν τη ρωσική αντιδημοκρατική βαρβαρότητα

REUΤΕRS/Ρatrick Dοyle
Matthew Ehret, strategic Culture
, 25-2-22 Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού


Αυτοί οι κυβερνώντες τεχνοκράτες που έχουν βγει από ψυχολογική επεξεργασία στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός είναι γενικά εντελώς ανίκανοι για αυτοκριτική ή να αναγνωρίσουν τη δική τους υποκρισία.

«Ω, το δώρο που ο Θεός θα μπορούσε να μας δώσει, να δούμε τους εαυτούς μας όπως μας βλέπουν οι άλλοι.»
-Ρόμπερτ Μπερνς

Αυτό το διάσημο απόσπασμα του μεγάλου Σκωτσέζου ποιητή Robert Burns αποτελεί μια από τις σαφέστερες υπομνήσεις μιας προϋπόθεσης για οποιονδήποτε ώριμο άνθρωπο.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της Κλίντον η πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου που θα δικάσει τον Πούτιν…

Όσοι βρέθηκαν στην Μπούντεσταγκ την περασμένη Κυριακή στο Βερολίνο έτριβαν κυριολεκτικά τα μάτια τους με αυτά που αντίκρισαν. Η συνεδρίαση της για τον πόλεμο στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κυριολεκτικά παραληρηματικό κλίμα εναντίον της Ρωσίας καταλήγοντας σε αποφάσεις που ανατρέπουν -για πρώτη φορά από τον Μάιο του 1949- τα δόγματα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από τις δεκαετίες του 1930 και 1940.


Όπως αποδείχθηκε, αυτά ήταν απλώς τα προεόρτια αφού ακολούθησαν μέσα στο επόμενο τριήμερο ανάλογες συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου -με τα μέλη του να χειροκροτούν όρθιοι και να αποθεώνουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι- και του Κογκρέσου των ΗΠΑ με την ομιλία του Τζο Μπάιντεν παρούσης και της πρέσβειρας της Ουκρανίας Οξάνα Μαρκάροβα στο πλευρό της συζύγου του. Ο άξονας “Ουάσινγκτον – Βερολίνο – Βρυξέλλες” είχε ήδη σχηματιστεί κατά της Μόσχας και προσωπικά κατά του “δικτάτορα”, όπως τον αποκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος και όχι μόνο, Βλαδιμήρ Πούτιν…

Κύρα Αδάμ : «Τορπίλη» σε Αιγαίο και Μεσόγειο η αποστολή ελληνικών όπλων

Γιατί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αποτελεί τουρκικό προγεφύρωμα και υποθήκευση των ελληνικών συμφερόντων


Η επικεφαλής της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φρόντισε να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την παραμονή της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Της Κύρας Αδάμ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η κυρία φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι μόλις η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώσει επίσημα την αποστολή ελληνικού εξοπλιστικού υλικού προς την Ουκρανία, η ίδια, την επόμενη ακριβώς ημέρα, θα απελευθερώσει προς την Ελλάδα 3,6 δισ. ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης.