MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Θεωρίες Συνωμοσίας! Πως γεννιούνται και ποιους εξυπηρετούν; Δημήτρης Λένης

Ας μην κρυβόμαστε…Στην Ελλάδα μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Παντού οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πέραση. Ωστόσο εμείς οι Έλληνες κάποιες φορές δείχνουμε να ΄μαστε πιο επιρρεπείς… Τι είναι οι θεωρίες συνωμοσίας; Πως δημιουργούνται; Μήπως κάποιες απ΄  αυτές προωθούνται και εξυπηρετούν κυβερνητικές και άλλες εξουσίες;
 
Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να μας διαφωτίσει. Ο αστροφυσικός Δημήτρης Λένης ,ερεύνησε το θέμα των θεωριών συνωμοσίας και το αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς του, έγινε βιβλίο: «ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ (ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ)» ο τίτλος του.
 

Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Ώρα μηδέν και σχέδιο 12 σημείων για να μην είναι η Ελλάδα «προκεχωρημένο φυλάκιο»

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Το ναυάγιο στην Πύλο και η εκατόμβη νεκρών, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά, για άλλη μια φορά φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο μακάβριο τρόπο τις ευθύνες της διεθνούς κοινότητας και ιδίως της ΕΕ μπροστά στα τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα. Ένα ναυάγιο για το οποίο όλοι μας σύσσωμοι εκφράζουμε τη λύπη μας για όσους έχασαν τη ζωή τους και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δουλεμπόρων. Ταυτόχρονα όμως εκφράζουμε και την αγανάκτησή μας για την πολύχρονη εκκωφαντική αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ να σταθεί με σοβαρότητα και αλληλεγγύη απέναντι στο ζήτημα αυτό.