MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΗΠΑ κατά Τουρκίας: «Διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Συρία - Η κυβέρνησή της Αγκυρας θα πρέπει να λογοδοτήσει»!

Οι ΗΠΑ δεν άφησαν αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν περί «αθέτησης υποσχέσεων από πλευράς Ουάσινγκτον».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως «η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και η Άγκυρα πρέπει να λογοδοτήσει»!

Η δήλωση του έρχεται καθώς η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία προκάλεσε τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού, με αναφορές για αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων.«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξή του στο CNN.

Τα χρέη της Γερμανίας και οι πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα που δεν πληρώθηκαν ποτέ

Στις 23 Φεβρουαρίου 1953, υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του τεράστιου γερμανικού χρέους που προέκυψε κυρίως από το αιματοκύλισμα της Ευρώπης ύστερα από δύο παγκόσμιους Πολέμους.Με την υπογραφή της συμφωνίας η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος» Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ, μέλος του συνδέσμου erlassjahr.de για τη μείωση του χρέους των υπό ανάπτυξη χωρών, δηλώνει στην DW ότι για χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα ή κάποιες υπό ανάπτυξη χώρες:

Η απόλυτη πολιτική βρωμιά

Άποψη

Ο απλός λαός λέει πως μόνο όταν υπάρχουν συγκρούσεις και συμφέροντα ή σε παιχνίδια με νικητές και ηττημένους, βλέπει κανείς τον πραγματικό χαρακτήρα των ανθρώπων. Επίσης πως η πολιτική είναι βρώμικη και ότι η ελληνική Βουλή μοιάζει με «οίκο ανοχής», για να μη χρησιμοποιήσουμε την πιο κατάλληλη λέξη, αδιαφορώντας εντελώς για την κοινωνία και τους Πολίτες. Δυστυχώς κάνει λάθος και στα δύο, αφού η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη – κρίνοντας από τη σημερινή προεξεταστική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπου δεν πίστευα ποτέ πως υπάρχει τόσο χαμηλό επίπεδο στην Ελλάδα και ειδικά στο Κοινοβούλιο, όπως άλλωστε το είπα δημόσια σε όλους.

Bloomberg: Το καλύτερο που έχει να κάνει η Σαουδική Αραβία είναι να αφήσει την τιμή του πετρελαίου να καταρρεύσει


Του Julian Lee
Bloomberg Opinion 

Η Σαουδική Αραβία πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να έχει διαρκώς υπό τον έλεγχό της την παγκόσμια αγορά αργού πετρελαίου και να επιστρέψει στην πολιτική της άντλησης ποσοτήτων κατά βούληση, την οποία είχε υιοθετήσει για σύντομο χρόνο το 2014, υπό τον μακροβιότερο υπουργό Πετρελαίου της, Ali Al-Naimi. 

Στον μερκαντιλιστικό κόσμο στον οποίο ζούμε, όπου οι αποφάσεις βασίζονται στο στενό εθνικό συμφέρον, δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα ο παραγωγός πετρελαίου με το χαμηλότερο κόστος παγκοσμίως να επιχορηγεί – συγκρατώντας με τεχνητό τρόπο ψηλά τις τιμές – το σχιστολιθικό πετρέλαιο και να στηρίζει τους υπόλοιπους προμηθευτές, που εξορύσσουν με υψηλό κόστος.