MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Οι επικίνδυνες σχοινοβασίες του κ.Μητσοτάκη και στα ελληνοτουρκικά- Στέλιος Φενέκος

Για επικίνδυνες σχοινοβασίες του πρωθυπουργού και στα ελληνοτουρκικά κάνει λόγο ο κ.Στέλιος Φενέκος πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α. Ο κ.Φενέκος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ σημειώνει:
 
Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι άκουσα τον κο Μητσοτάκη (όπως και στην περίπτωση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας και της έφιππης αστυνομίας) αλλά και σε άλλα σημεία της συνέντευξής του να σχοινοβατεί.
 
1. Π.χ. είπε: «Και επιβεβαιώθηκε η άποψή μου ότι η Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη για μία στροφή στην εξωτερική της πολιτική που δεν αφορά, το τονίζω, μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά αφορά συνολικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ΝΑΤΟ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά η Ελλάδα μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει από μία τέτοια στροφή της Τουρκίας.»
 

" Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των Γεωπολιτικών Εξελίξεων, σε εποχές Παγκόσμιων Ανακατατάξεων "

Oι   "Αντιθέσεις"  , κλείνουν τον κύκλο τους,  με μια μεγάλη συζήτηση στο πεδίο της Γεωπολιτικής και  των γεωστρατηγικών επιλογών με άξονα τα εθνικά θέματα και τα θέματα εξωτρικής πολιτικής σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με προεκτάσεις στις κοινωνίες αλλά και την παγκόσμια αρχιτετκτονική.Σε μια χρονιά γεμάτη συμβολισμούς και ημερομηνιακά :
 
- 234 χρόνια από την πτώση της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου του 1789 , τι σηματοδοτούν οι κοινωνικές εκρήξεις σε Γαλλία και όλη την Ευρώπη

- 49 χρόνια από την μαύρη ημέρα της 20ης Ιοουλίου του 1974 της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής στη Κύπρο και οι προεκτάσεις με τα σενάρια "επίλυσης" του Κυπριακού σήμερα