MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Σ. Καλεντερίδης: Η Τουρκία δείχνει τον δρόμο. Ενεργοποίηση των Ελληνικών κοινοτήτων στο εξωτερικό.

Σάββας Καλεντερίδης: Η Τουρκία συνεχίζει τις πολιτικές εθνοκάθαρσης. Ντοκουμέντο: Πολιτική των Γενοκτόνων να εξαφανίσουν κάθε τι ελληνικό! Τα εγκλήματα του Νουρεντίν Πασά. Η σημαία του Ιστύλ Αγά που μπορεί να χαρακτηριστεί πολεμική σημαία του Πόντου! Η εγκληματική ψυχρότητα των Νεότουρκων στη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών. Η Τουρκία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα! Είναι η οδός της αντίδρασης, ενεργοποιώντας τις ελληνικές κοινότητες στο εξωτερικό.


Απόσπασμα από την εκπομπή "Ιστορία, Πολιτισμός, Λαογραφία" στο Pella tv 19-05-2021. 
 

«Μάχη της Κρήτης»-80 Χρόνια : Θεατές και Αθέατες πλευράς της Ιστορίας

80 Χρόνια από την «Μάχη της Κρήτης» , την επιχείρηση αεραπόβασης των Γερμανών με το συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) , της πλέον εκτεταμένης από αέρος κατάληψης του 5ου μεγαλύτερου νησιού σε έκταση της Μεσογείου , με τις πολυσήμαντες «πρωτιές» μίας μοναδικής στο είδος και στην έκταση της αεραποβατικής επιχείρησης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Τα Πριν, τα Κατά και τα Μετά, μίας από τις κορυφαίες στιγμές στα πρώτα χρόνια του Δεύτερου Μεγάλου Πολέμου ,οι προεκτάσεις και το εγχείρημα ανακατασκευής Ιστορικών Γεγονότων- Ευθυνών και Οφειλών .

Μία μεγάλη συζήτηση με αφορμή τα 80 χρόνια από την «Μάχη της Κρήτης» , θεατές και λιγότερο προσβάσιμες Ιστορικές στιγμές , που σημάδεψαν την Κρήτη, την Ελλάδα και την Παγκόσμια διάσταση του Πολέμου.

Βαριά δημοσιονομική προσαρμογή με λιτότητα άνω των 12 δισ. προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο για την Ελλάδα

Το φορολογικό βάρος στην οικονομία ως ποσοστό του ΑΕΠ θα παραμείνει τα επόμενα τέσσερα έτη στα υψηλά επίπεδα του 40%


Λιτότητα άνω των 12 δισ. ευρώ προκειμένου η χώρα να φθάσει σε μηδενικά ελλείμματα τον επόμενο χρόνο προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025 που αποστέλλεται στη Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα και τα βασικά του σημεία παρουσιάζει το «BN».

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του Μεσοπρόθεσμου ο στόχος για το έλλειμμα το 2022 τοποθετείται στο -0,3% του ΑΕΠ από -7,2% του ΑΕΠ φέτος και για να πιαστεί θα πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός αύξησης των εσόδων με ταυτόχρονες περικοπές στις κρατικές δαπάνες.