MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ένας «ψεκασμένος» οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή

Ήρθε η ώρα να εγερθούν τα υγιή, έντιμα και ακέραια στελέχη, προκειμένου να αποτρέψουν την εθνική καταστροφή

Ένας άνθρωπος που έχει γεμίσει το γραφείο του με πέτρινα βατραχάκια σε θέσεις μάλιστα που να τον κοιτούν με τα γουρλωμένα τους μάτια, θα μπορούσε να είναι καλλιτέχνης, μέντιουμ που θησαυρίζει ρίχνοντας τα Ταρό σε εύπιστα θύματα ή νοσηλευόμενος σε κάποιο ίδρυμα. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα πίστευε πραγματικά ότι ένας επίχρυσος Κέρμιτ θα του έφερνε χρήμα και ευδαιμονία; Μόνον ο δημιουργός του Μάπετ Σόου, που πραγματικά έγινε ζάπλουτος από έναν συμπαθή μεν, πάνινο δε, βάτραχο.
 
Και όμως. Αυτή τη στιγμή, στο πρωθυπουργικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου, εδρεύει ένας άνθρωπος που άγεται και φέρεται από βαθύτατα διεφθαρμένους – πλην δαιμόνιους – «συμβούλους» τύπου Φου Μαντσού, που προφανώς τον έχουν κάνει να πιστεύει ότι με πέτρινα και επίχρυσα αμφίβια στις σωστές θέσεις, θα γίνει «πλούσιος και ευτυχισμένος».
 

ΜΟΝΟΠΟΛΗ: Σε ποιον ανήκει ο κόσμος ; του Tim Gielen

Κάτι δεν πάει καλά με την σημερινή κατάσταση. Η οικονομική, υγειονομική και κοινωνική κρίση έχει πλήξει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, προκαλώντας πανικό, -εληνικοί υπότιτλοι- και σύγχυση. Η σκληρή πραγματικότητα σε κινητοποιεί να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει αλλά... πολύ γρήγορα σε απωθούν τόσο η τρομολαγνεία των ΜΜΕ όσο και οι διάφορες αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας που αναπαράγονται με μεγάλη ευκολία.


Σε μία τέτοια εποχή, η σωστή πληροφόρηση και κατανόηση της αλήθειας πίσω από τα φαινόμενα είναι ίσως το πιο πολύτιμο αγαθό για να προστατευτείς ή ίσως ακόμα και να ωφεληθείς από την σημερινή κατάσταση.

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται επαληθεύσιμα στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά, για το ποιος /ποιοι τελικά ελέγχουν τον κόσμο και τελικά την ζωή μας και μέσω ποιων μηχανισμών το επιτυγχάνουν έως τώρα.