MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Strategic Culture: Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο σε Merkel και ΕΕ – H EKT μπλοφάρει με απειλές

Salvini και Di Maio έχουν καταλάβει την μπλόφα της ΕΚΤ και παίζουν ένα μεγάλο πολιτικό παιχνίδι….
 
Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Merkel και την ΕΕ αναφέρει το Strategic Culture Foundation
 
Οι ηγέτες του ευρωσκεπτικιστικού συνασπισμού στην Ιταλία έχουν σχέδιο να αψηφήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για το 2019 το αποδεικνύει.

Και οι δύο Αντιπρόεδροι, ο Luigi Di Maio του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και ο Matteo Salvini της Lega, εμφανίζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με την ΕΕ, σύγκρουση που θα κορυφωθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. 

Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας περιελάμβανε φορολογικές περικοπές καθώς και δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ που σημαίνει περί τα 60 δισεκ. ευρώ.

Ανώνυμες Εταιρείες τέλος! – Η Εφορία θα γνωρίζει από 1/1/2019 έναν – έναν τους μετόχους με όνομα, διεύθυνση, υπηκοότητα, ποσοστά

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών ορίζει ότι το αργότερο έως το τέλος Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ειδικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων όλων των επιχειρήσεων με έδρα στην Ελλάδα. 

Η εγκύκλιος εκδόθηκε για την εφαρμογή του Νόμου 4557/2018 “Πρόληψη και καταστολή της νοµιµοποίησης εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες και της χρηµατοδότησης της τροµοκρατίας (ενσωµάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις” 

Αιφνίδια Κατάρρευση


Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος 

Ποια ήταν η πεμπτουσία των μνημονίων η οποία πρέπει να υλοποιείται και στη μετά μνημονιακή εποχή στην όποια ήδη έχουμε εισέλθει. 

Εφ όσον η χώρα βρέθηκε με εξαιρετικά υψηλά ελλείμματα, θα πρέπει να εκτελεί ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το όποιο, ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να παράγει περισσεύματα. Μόνο έτσι θα μπορεί η χώρα να αποπληρώνει τα τοκοχρεολύσια της.