MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ποιος θα μείνει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία μας; Σε μια δεκαετία εξαφανίστηκαν 1.300.000 ψηφοφόροι από τις κάλπες!

Οργή, απαξίωση και τελικά, παθητικότητα από ένα όλο και μεγαλύτερο «σιωπηλό» ποσοστό απελπισμένων και αηδιασμένων πολιτών. Στο τέλος ποιος θα μείνει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία μας;

Για τον Έλληνα ψηφοφόρο κάποτε η κάλπη ήταν μια γιορτή δημοκρατίας, όχι μόνο μια υποχρέωση από τον νόμο. Όλα άλλαξαν από το πρώτο Μνημόνιο και μετά. Έκτοτε τα αντανακλαστικά των πολιτών ατόνησαν. Η πίστη σε μια ψήφο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση κι εν τέλει στην αδιαφορία και την παραίτησηγια ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών.


Του Βασίλη Γαλούπη

Τα δύο μεγάλα ερωτήματα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι τα ποσοστά της αποχής και η ψήφος των νέων. Σε ένα τόσο θολό τοπίο, πρόβλεψη δεν χωρά. Μοναδικές βάσιμες κρίσεις προκύπτουν από το πρόσφατο παρελθόν. Και οι αριθμοί δεν είναι καλοί.

Μας πάνε για συμφωνία που θα μας μετατρέψει σε επαρχία της Τουρκίας; Βασίλης Πολίτης

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με μεγάλο ενθουσιασμό ότι συμφωνήσαμε με την Τουρκία για ανταλλαγή ψήφων! Η Τουρκία  θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ελλάδας ως Μη Μόνιμο Μέλος του ΣΑ/ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2026, και η Ελλάδα θα υποστηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΓΓ/IMO).Είναι δυνατόν να είναι τόσο αφελείς πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης του;
 
Ο Υποναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης εξηγεί γιατί αυτή η συμφωνία είναι εγκληματική από την Ελλάδα για την Κύπρο…
 

Ελληνική οικονομία zombie: Παράγουμε 192 δισ. ευρώ ετησίως και χρωστάμε… 646 δισ - Άκρως πλασματική η ωραιοποίηση

Είναι τόσο εγκλωβισμένη η οικονομία όπου από τις 750.000 πάσης φύσεως επιχειρήσεις που υπάρχουν μόνο 40.000 είναι επιλέξιμες για δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες


Η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ότι ανακάμπτει και επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα 
 
Η τωρινή κυβέρνηση μιλά για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας (investment grade) υπερτονίζοντας μάλιστα ότι η αύξηση του ελληνικoύ ΑΕΠ είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου των δυτικών χωρών.

Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καταγγέλλει παρέμβαση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Κάνει λόγο για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου»
 
Πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλει ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου» αλλά και φωτογραφική διάταξη που έχει στο «στόχαστρο» τον ίδιο.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανερίκος με δήλωσή του αναφέρεται σε «ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου», επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού».
 

Η Τυνησία διώχνει το ΔΝΤ! Αυτά που δεν τόλμησαν να πουν οι δικοί μας τα είπε ο Τυνήσιος πρόεδρος

Τυνήσιος Πρόεδρος προς το ΔΝΤ: «Θέλετε να πουλήσουμε την Τυνησία; Η Τυνησία δεν είναι προς πώληση. Οι ξένες επιταγές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια είναι απαράδεκτες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει… οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.»
 
Η Τυνησία σκοπεύει να ενταχθεί στους «BRICS».
 

Οι χαμένες ευκαιρίες της Ελλάδας

Η πανδημία, ο πόλεμος της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός που συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μεγάλες κρίσεις, οπότε μεγάλες ευκαιρίες – τις οποίες σπατάλησε εξοργιστικά η Ελλάδα, ειδικά το υπουργείο οικονομικών, με τις ανυπόφορα λογιστικές αντιλήψεις του. Αναμενόμενο δυστυχώς από μία κυβέρνηση που έχει νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, όσον αφορά το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας, αλλά σοβιετικού τύπου νοοτροπία, σε σχέση με τις παροχές. Λογικά λοιπόν συμπεραίνεται πως κάποια στιγμή θα συμβούν και στην Ελλάδα, αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία και αλλού – κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, με δυσμενή αποτελέσματα για την οικονομία μας. Μπορούν βέβαια να αποφευχθούν, αλλά δεν φαίνεται να γίνεται σοβαρά αντιληπτός ο κίνδυνος από την κυβέρνηση – επειδή θεωρεί πως οι Έλληνες έχουν σκύψει οριστικά το κεφάλι, μετά από τόσα μνημόνια και ανέχονται τα πάντα. Ακόμη και την τετραπλή ληστεία τους που ευρίσκεται σε εξέλιξη – από τον πληθωρισμό, από την αισχροκέρδεια, από τους φόρους και από τις τραπεζικές τους καταθέσεις