MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Θ. Κατσανέβας: Η Λιβανοποίηση και το τέλος της Ελλάδας

Μάζες παράνομων Μουσουλμάνων μεταναστών και όχι προσφύγων φυσικά, εισβάλλουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι και με αυξανόμενους ρυθμούς από τα ανατολικά θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, μετατρέποντάς την από χώρα σε χώρο. 

Σε αντίθεση με το παρελθόν, το μεγαλύτερο μέρος τους θα παραμείνει εδώ, αφού οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους. Ακολουθώντας το «γράμμα» της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, όπου την ευθύνη για τους μετανάστες έχει η πρώτη χώρα εισαγωγής τους στην ΕΕ, επιστρέφονται στην Ελλάδα όσοι συλλαμβάνονται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα οπουδήποτε σε ευρωπαϊκές χώρες. 

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Πολύ συχνά τα ΜΜΕ ανακοινώνουν περιχαρή ότι, εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακινητών που παρέχουν σε μετανάστες πλαστά έγγραφα και διευκολύνσεις για τη μεταφορά τους στην Ευρώπη. Όμως, σχεδόν ποτέ δεν ακούγεται σύλληψη διακινητών που μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα. Επιτρέπεται δηλ. η είσοδος, συχνά και με τη συνδρομή του Ελληνικού Λιμενικού, αλλά απαγορεύεται η έξοδος προς το βορρά. Η Frontex που είναι εγκαταστημένη στη χώρα μας όπως και Γερμανοί αστυνομικοί, αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετούν. Nα μην επιτρέπουν δηλ. την φυγή των μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αδιαφορούν ή και βοηθούν την είσοδό τους. 

Μετανάστευση, το νομοσχέδιο για το άσυλο

Σε μία Ελλάδα που είναι βυθισμένη στην κρίση, δεν μπορεί η Πολιτεία να επιδοτεί τους μετανάστες – αφού κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί ως ρατσισμός εναντίον των δικών της Πολιτών. Οφείλουμε δε να σημειώσουμε εδώ πως όταν οι Έλληνες πήγαν στην Αμερική ή στη Γερμανία, δεν τους δόθηκαν επιδόματα και δωρεάν σπίτια – ούτε βέβαια τους υποσχέθηκαν πολυπολιτισμικό υπόβαθρο αλλά, αντίθετα, απαίτησαν αφομοίωση στις κοινωνίες τους και σκληρή δουλειά. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό πως οι μεταναστευτικές ροές είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Ειδικότερα, η διακίνηση ανθρώπων είναι μια δραστηριότητα που αποφέρει τεράστια έσοδα και κέρδη – ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνει αυτήν από τα ναρκωτικά, συνδεόμενη με υποθέσεις εκβιασμών και εξαναγκασμού. Θεωρείται δε πως μόνο το 2015 απέφερε 1 δις δολάρια στους διακινητές – ενώ μεταξύ των ετών 2000 και 2014 περί τα 14 δις €