MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Η ακρίβεια ρίχνει τζίρο και ποιότητα


Στη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών οδηγήθηκαν τα περιθώρια κέρδους των καταστημάτων τροφίμων στην Ευρώπη το 2022 ● Οι πιέσεις θα συνεχιστούν και το 2023 ● Το 53% των Ευρωπαίων καταναλωτών σκοπεύει να κόψει δαπάνες για τη διατροφή.
 
Στη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών οδηγήθηκαν τα περιθώρια κέρδους των καταστημάτων τροφίμων στην Ευρώπη το 2022, καθώς ο ευρωπαϊκός τομέας λιανικής πώλησης ειδών παντοπωλείου-σουπερμάρκετ επικεντρώθηκε στον πληθωρισμό και την αυξανόμενη ευαισθησία στις τιμές καταναλωτή.
 

Βόμβα μεγατόνων από τον Elon Musk: Θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ - Έρχεται παγκόσμιο καταστροφικό τσουνάμι

«Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία μας», απεφάνθη ο ιδιοκτήτης του Twitter 
 
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ιδιοκτήτη του Twitter Elon Musk ότι είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ, λόγω του χρέους και των ομοσπονδιακών δαπανών.

«Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία μας», σημείωσε στο Twitter.

Σχολίαζε με αυτό τον τρόπο ένα βίντεο του Λευκού Οίκου που επέπληττε τους Ρεπουμπλικάνους για την άρνησή τους να εγκρίνουν υψηλότερο ανώτατο όριο δημόσιου χρέους.