MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημονίου ante portas

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Την ώρα που ο Ερντογάν κυριολεκτικά το τερμάτιζε με απειλές ενάντια στην Πατρίδα μας αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά μας στο Αιγαίο και στην Δωδεκάνησο, την ίδια στιγμή έστελνε το μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο στην Λιβύη προκειμένου να δώσει νέα πνοή στο ανυπόστατο, παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
 

Στο 12% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Εκρηκτική άνοδο εμφανίζει ο πληθωρισμός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, συνεχίζοντας ανεξέλεγκτος, σκαρφάλωσε στο 12% από 11,4% τον Αύγουστο, με τις τιμές σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και άλλα βασικά είδη να βάζουν «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών.


Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) παρουσίασε αύξηση τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, 2,9% έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Ο μέσος ΔΤΚ του 12μήνου Οκτωβρίου 2021 - Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 - Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 8,7% έναντι μείωσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 - Σεπτεμβρίου 2021 με το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2019 - Σεπτεμβρίου 2020.