MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Στο πλευρό του Κυριάκου Economist και Άρειος Πάγος μετά το κράξιμο της Ευρωβουλής!

Είχα προβλέψει, σε προηγούμενο σχετικό μου άρθρο ότι θα υπάρξει συνέχεια, σχετικά με την καταδίκη της πατρίδας μας από την ΕΕ, αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής της δημοκρατίας. Έτσι, αφού κοπάσουν οι εορτασμοί, για τον θρίαμβο των ΛΟΑΤΚΙ, στη συνέχεια της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, από τη Βουλή των Ελλήνων, όλοι εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να ασχοληθούμε με ένα πολύ σοβαρό θέμα.
 
Υπενθυμίζω ότι εδώ και μερικές ημέρες η ΕΕ καταδίκασε την Ελλάδα για ελλιπή εφαρμογή της δημοκρατίας. Καταδίκη που ήρθε εν αιθρία, διότι όπως είναι γνωστό, η ΕΕ αναγνώριζε στη χώρα μας την ιδιότητα του καλύτερου και πιο υπάκουου μαθητή της και εκθείαζε συχνά, από κοινού με τον πρωθυπουργό μας, το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η οικονομία μας, η οποία αφήνει πίσω της όλες τις λοιπές ευρωπαϊκές οικονομίες.
 

Η κυβέρνηση πληρώνει αδρά ιδιωτικές δικηγορικές εταιρείες για να μην πληρωθούν οι αποζημιώσεις στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι!

Το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε να θεωρηθούν τα θύματα ως συνυπεύθυνα για ότι έπαθαν!
 
Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές δικηγορικές εταιρείες για να αποφύγει να πληρώσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στα θύματα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.
 
Και από τη στιγμή μάλιστα που όπως και στο έγκλημα των Τεμπών και στην πυρκαγιά στο Μάτι για τα όσα συνέβησαν με τους 104 θανάτους υπεύθυνη ήταν η ελληνική Πολιτεία.
 
Μάλιστα, ιδιαίτερη αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επιχειρείται να θεωρηθούν τα θύματα ως… συνυπεύθυνα για ότι έπαθαν!
 

Το κρυφό υπερόπλο των ΗΠΑ απειλεί με διάλυση τη διεθνή τάξη – Ανάλυση Πολ Κρούγκμαν

Πώς κάνουν οικονομικό πόλεμο οι ΗΠΑ και τι ελέγχουν; Ο Πολ Κρούγκμαν εξηγεί πώς στήνεται το παιχνίδια και γιατί η Αμερική έχει το «πάνω χέρι».
 
Η ανάλυσή του, αφορά στην κατασκοπεία και την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον και βασίζεται στο αποκαλυτικό βιβλίο «Underground Empire: How America Weaponized the World Economy», του Henry Farrell και του Abraham Newman. Ακολουθεί η ανάλυση από τον Πολ Κρούγκμαν
 

«Μαϊμού» η ανάπτυξη του Μητσοτάκη!

Αν και πέφτει ζεστό... χρήμα, η χρυσή ευκαιρία «κάηκε»
 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει γίνει ξαφνικά ο πιο φανατικός αναγνώστης ενός ξένου περιοδικού. Κάθε Παρασκευή που κυκλοφορεί ο «Economist», ένα τεύχος βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου για μια διεξοδική ανάγνωση. Κι όχι άδικα.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Τον Δεκέμβριο το βρετανικό έντυπο ανέδειξε την Ελλάδα ως την οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις του 2023 ανάμεσα σε 35 χώρες, κάνοντας λόγο «για ακόμα έναν απίθανο θρίαμβο», πιστώνοντάς τον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λίγες εβδομάδες μετά ο Ελληνας πρωθυπουργός έγραψε άρθρο αυτοδοξασμού σε σελίδες στρωμένες με ροδοπέταλα, από τη διεύθυνση του περιοδικού.
 

Οι BRICS προειδοποιούν: Θα σκοτώσουμε το σύστημα SWIFT, είναι ακριβό και ενισχύει άδικα τη θέση του δολαρίου

Οι BRICS «θα υποκαταστήσουν αυτό που θεωρούμε ένα μάλλον άδικο και δαπανηρό σύστημα πληρωμών», επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor 
 
Πλέον η στόχευση του Παγκόσμιου Νότου και της ομάδας των BRICS είναι η ανατροπή των συσχετισμών ισχύος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.
 
Το ιστορικά πρωτοφανές κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας έτσι όπως αναπτύχθηκε την προηγούμενη διετία, έδειξε σε όλο τον κόσμο πώς τα νομισματικά θέματα χρησιμοποιούνται ως όπλο για την οικονομική καθυπόταξη των «ανυπάκουων» κρατών και ότι η χειραφέτηση από τη δυτική ηγεμονία περνά (και) μέσα από τη διαμόρφωση γεωπολιτικά μιας αυτόνομης οικονομικής σφαίρας.