MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Καλεντερίδης: Αν ξεσπάσει θερμό επεισόδιο θα υπάρξει γενικευμένος πόλεμος

Τι επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής

Ο στρατιωτικός αναλυτής τόνισε ότι αν η Τουρκία στείλει σκάφος στην περιοχή τότε θα υπάρξει γενικευμένος πόλεμος, καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει την αντίδραση και το θερμό επεισόδιο.

Ο Σάββας Καλεντερίδης ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τον δικό της στρατό, ύστερα και από την αποκάλυψη του Μπόλτον ότι ο Τραμπ ήθελε να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.

Συνεχίζεται η μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανική αποικία

Στις 5/6/2020 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα απόσυρσης ΙΧ και προώθησης πωλήσεων ηλεκτρικών, ύψους 100 εκ. € – με επιδότηση της τιμής αγοράς. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι όλα εισαγόμενα – τα περισσότερα από την ΕΕ και ειδικά από τη Γερμανία. Παράλληλα, ανακοίνωσε κάποια φορολογικά κίνητρα για παραγωγή, ειδικά για τις περιοχές Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση, έναντι των εισαγόμενων τεχνολογιών ΑΠΕ και φυσικού αερίου – τα οποία περιορίζονται σε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, οπότε είναι κατά την κρίση μας ανεπαρκή και προσχηματικά. Η ερώτηση μας:(1) Ποιος ο λόγος επιδοτήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αποσύρσεων τη δύσκολη αυτή δημοσιονομικά στιγμή; Γιατί δεν προωθείτε την εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενδεχομένως μέσω άμεσων χρηματοδοτήσεων; (2) Πως επηρεάζει την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας αυτή η μετάβαση, καθώς επίσης οι κινήσεις που γίνονται για απολιγνιτοποίηση;
 

Τουρκία: Δικάζονται ξανά δημοσιογράφοι για την… αποκάλυψη “απορρήτων”

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη επτά Τούρκων δημοσιογράφων που δικάζονται με την κατηγορία ότι αποκάλυψαν κρατικά μυστικά κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη των θανάτων μελών των τουρκικών μυστικών πληροφοριών που υπηρετούσαν στη Λιβύη.

Οι κατηγορούμενοι, έξι από τους οποίους έχουν προφυλακιστεί από τις αρχές Μαρτίου, εν αναμονή της δίκης τους, κατηγορούνται ότι αποκάλυψαν τις ταυτότητες δύο μελών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT).