MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Κ.Γρίβας: Οι μεγάλοι κίνδυνοι ενός διαλόγου με ανοιχτό παράθυρο στη σχετικότητα απομείωσης κυριαρχίας

Ο καθηγητής στη Σχολή Ευ ελπίδων και  διδάσκων Γεωπολιτική στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 χαρακτήρισε αψυχολόγητη την απρουπόθετη έναρξη ενός διαλόγου βάθους με την Τουρκία, με επίκληση στο καλό κλίμα ως θρησκευτική τελετουργία , επειδή επικοινωνιακά και για λόγους συγκυρίας, η Τουρκίας αυτό το διάστημα δεν κάνει υπερπτήσεις και παραβιάσεις σε βάρος της Ελλάδας. 
 
Όταν οι ουσιώδεις διεκδικήσεις της , αμφισβήτησης κυριαρχίας ελληνικών νησιών, αποστρατιωτικοποίησης τους, casus belli για τα χωρικά μας ύδατα έως 12ν.μ. και η εισβολή και κατοχή στη Κύπρο, είναι πάνω στο τραπέζι , δεν μπορείς να επικαλείσαι απλά το καλό κλίμα για επανέναρξη επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, για επίλυση του πυρήνα της βασικής μας διαφοράς, όπως ελέχθη ,( άρα υπάρχουν και άλλες;) , που είναι η οριοθέτηση υφαοκρηπίδαςαοζ. 
 

Τραγωδία στα Τέμπη: Περίεργη ουσία βρέθηκε στο εμπορικό τρένο – Χρησιμοποιείται στη νοθεία καυσίμων

Μήνες μετά την τραγωδία πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
 
Ένα μεγάλο αίνιγμα συνεχίζει να είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που συνέβη στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 57 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέοι σε ηλικία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της realnews, στο πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (www.edapo.gr), που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο αναφέρεται ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία εντοπίστηκε η χημική ουσία «ξυλόλιο» η παρουσία της οποίας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.
 

Δημ.Κούβελας : " Η επιστήμη έχει γίνει θυμιατό της εξουσίας"

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ , επικεφαλής της πολιτικής κίνησης "Πνοή Δημοκρατίας" Δημήτρης Κούβελας, μιλάει για την ανάγκη με τα εργαλεία της επιστήμης , η πολιτική για τους πολίτες να γίνει δράση και αποφάσεις προς όφελος των κοινωνιών και όχι ένα περιβάλλον δυστοπίας, όπου η "επιστήμη που έχει γίνει θυμιατό της εξουσίας" στη ουσία κατευθύνει τις κοινωνίες με μονοφωνίες σε κατευθυνόμενες επιλογές ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ελέγχου των πάντων. 
 
Από την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, την διαχείριση των τροφών, τις αγορές των φαρμάκων και των εμβολίων, έως τα σύγχρονα ζητήματα των κοινωνιών, αντί να υπάρχει κατ ελάχιστο η συγκρότηση δύο αντιτιθέμενων επιστημονικών απόψεων στα θέματα, βλέπουμε ένα μονοσήμαντο μπλοκ υποταγμένο στα θέλω των ισχυρών οικονομικών και πολιτικών λόμπι.
 

Ο ΟΗΕ έχει καταλήξει σε ένα συγκλονιστικά ύπουλο σχέδιο για την παγκόσμια κυριαρχία

pixabay
Σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό νέο σχέδιο που έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, το μόνο που θα χρειαζόταν είναι κάποιου είδους μεγάλο «παγκόσμιο σοκ» για να αναλάβουν τα Ηνωμένα Έθνη κυριολεκτικά την εξουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν την πλοκή μιας πολύ κακής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που προτείνεται και η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται πλήρως πίσω από αυτό το ύπουλο σχέδιο. 

Δυστυχώς, τα κύρια μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν το καλύπτουν καθόλου αυτό, και έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πως αυτό συμβαίνει.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το The Federalist έσπασε για πρώτη φορά αυτή την ιστορία και θα έπρεπε να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλη τη χώρα.