MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΚΑΖΑΚΗΣ : Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

Σχεδόν μια δεκαετία μετά από το πρώτο μνημόνιο και την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς κατοχής από τους δανειστές της Ευρώπης και σχεδόν 4 χρόνια μετά το 3ο και χειρότερο μνημόνιο με βάση το οποίο θεσμοθετήθηκε επίσημα η κατοχή της χώρας τουλάχιστον για 99 χρόνια με την ίδρυση της ΑΑΔΕ, του Υπερταμείου, κοκ, συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Λες και οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που αποφασίζουν την χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα. 

Οι εκάστοτε ένοικοι του Μαξίμου από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα ζητούν την άδεια των δανειστών ακόμη κι όταν χρειάζεται να αποσυρθούν για φυσική τους ανάγκη. Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας είναι κυριολεκτικά για το θεαθήναι. 

Ο “καυτός” δρόμος Τραμπ, Ερντογάν και Πούτιν προς τη …ρήξη; Ο ρόλος Μακρόν και Κύπρου…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο γραφείο του, στο Λευκό Οίκο. EPA, KEVIN DIETSCH / POOL

 
Αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίζεται «καυτή» διπλωματικά. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει ένα άνευ προηγουμένου «ξεκαθάρισμα» στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση- θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους έξι ξένους ηγέτες στην Ιαπωνία, και μετά τις συναντήσεις αυτές θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί με την αγορά των S-400, και αν αυτή η αγορά θα οδηγήσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις στην απόλυτη ρήξη.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην Μ. Κριτσωτάκη. Style 100

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην Μ. Κριτσωτάκη. Style 100 - Σητεία

25 Ιουν 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Προκλήσεις

Σφαλιάρα στον Ερντογάν: Οι ΗΠΑ θα καταγράφουν τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

"Πέρασε" από τη Γερουσία το νομοσχέδιο Μενέντεζ - Ικανοποίηση στις ελληνικές κοινότητες

Με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρόντων μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση του «East Med Act» στην ολομέλεια του Σώματος.

Ειδικότερα, το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως ονομάζεται επίσημα, συζητήθηκε την Τρίτη στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όπου εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς μόνο οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τζεφ Μέρκλεϊ και Εντ Μάρκι δεν το υπερψήφισαν. Οι αντιρρήσεις, όμως, των συγκεκριμένων γερουσιαστών δεν σχετίζονται τόσο με το γεωπολιτικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου όσο με το ενεργειακό σκέλος του, καθώς και οι δύο στηρίζουν την «Νέα Πράσινη Συμφωνία» και έχουν εκφράσει επανειλημμένα παρόμοιες οικολογικές ευαισθησίες.