MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Κώστας Γρίβας, Πιο ισχυρή στρατιωτικά η Δύση αλλά στην αυλή της η Ρωσία είναι αδύνατον να ηττηθεί

Πιο ισχυρή στρατιωτικά η Δύση αλλά στην αυλή της η Ρωσία είναι αδύνατον να ηττηθεί δηλώνει ο καθηγητής Στρατηγικής της Σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας 
 
Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι δυτικές δυνάμεις και δεν θα ρισκάρουν μια σύγκρουση με την Ρωσία συμπληρώνει ο καθηγητής. Μια σύγκρουση που και η Ρωσία θα πρέπει να θέλει να αποφύγει γιατί ναι μεν θα επικρατήσει στρατιωτικά αλλά θα απομονωθεί γεωπολιτικά από την Ευρώπη 
 
Σε ένα ιδιόμορφο γεωπολιτικό Μπραντεφέρ εξελίσσετε η κατάσταση στην Ουκρανία και σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και διαμορφώνονται νέες συμμαχίες, ΗΠΑ και Ρωσία τοποθετούν τα πιόνια τους στην γεωπολιτική σκακιέρα συμπληρώνει ο Κος Γρίβας 
 

Διεθνής διασυρμός λόγω Novartis! Αντί να διώκονται οι εμπλεκόμενοι διώκονται οι εισαγγελείς!

Το OCCRP για τα απίστευτα κι όμως ελληνικά που συμβαίνουν

Το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) επανέρχεται στην κριτική του για την Ελλάδα, με αφορμή το απίστευτο κι όμως ελληνικό να διώκονται οι ερευνητές των σκανδάλων και όχι οι εμπλεκόμενοι σε αυτά. Για την υπόθεση Novartis βεβαίως ο λόγος και για την κλήση σε απολογία της Ελένης Τουλουπάκη.
 
Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του OCCRP, η Ελληνίδα Εισαγγελέας διερεύνησε τις δωροδοκίες της Novartis σε πολιτικούς και γιατρούς, αλλά όχι μόνο απομακρύνθηκε από την υπόθεση το 2019 όταν και εκλέχθηκε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κλήθηκε πρόσφατα και σε απολογία, ως μέρος ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον της.
 

Τυποκτόνος η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το Μαξίμου αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ECOFIN για μηδενικό ΦΠΑ στις εφημερίδες και στα περιοδικά της χώρας 
 
Την απόφαση να εξολοθρεύσει τις εφημερίδες και τη δημοσιογραφία με κάθε τρόπο φαίνεται πως έχει πάρει η κυβέρνηση, χτυπώντας όσους τολμούν να κάνουν αποκαλύψεις και να ασκήσουν κριτική, με δύο τρόπους: από τη μια, σχεδιάζοντας εξαντλητικές δικαστικές διώξεις και από την άλλη, στραγγαλίζοντας οικονομικά τις εκδοτικές επιχειρήσεις.
 
Μόνον έτσι μπορεί να εκληφθεί η αδιαφορία που επιδεικνύουν τα κυβερνητικά στελέχη να ενσωματώσουν στη χώρα μας την απόφαση που πήρε το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρώπης (ECOFIN), στις 7 Δεκεμβρίου, για μηδενικό (0%) ΦΠΑ στις εφημερίδες και στα περιοδικά, προκειμένου να διασωθεί οικονομικά ο πλέον σημαντικός για τη δημοκρατία πυλώνας, δηλαδή ο Τύπος.