MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» παραδέχεται ο Γιουνκέρ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι «η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ», επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη «απειλείται η διάλυση του ευρώ». Για την Ελλάδα ανέφερε επίσης ότι «έγινε μέλος της ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία», τονίζοντας στη συνέχεια τη σταθερότητα που χρειάζεται να έχει μια νομισματική Ένωση ώστε να γίνει πιστευτή. 

Οι πόλεμοι των ελίτ

Ο «μισός κανόνας του χρυσού» που υιοθετήθηκε το 1922, κατά τον οποίο μόνο η Μ. Βρετανία και οι Η.Π.Α. όφειλαν να έχουν αντίκρισμα σε χρυσό, όσον αφορά τα νομίσματα τους απέτυχε – ενώ μεταξύ των ετών 1920 και 1930 αυξήθηκε το μίσος εναντίον των τραπεζών, καθώς επίσης των ιδιοκτητών τους. Οι άνθρωποι, άνεργοι και πεινασμένοι, ήθελαν να αποκτήσουν ξανά τα κράτη τον έλεγχο των νομισμάτων τους, τον οποίο είχαν παραδώσει ανόητα στις τράπεζες – με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η εξουσία του καρτέλ. Ακολούθησε το κραχ του 1929, η Μεγάλη Ύφεση και ένας ακόμη παγκόσμιος πόλεμος.

ΣΥΡΙΓΟΣ «Και με στρατιωτικά μέσα η Ελλάδα να μην επιτρέψει γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας»

«Εάν η Τουρκία διαπιστώσει ότι έχει το περιθώριο, θα θελήσει να προχωρήσει και σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» δηλώνει ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο. «Εάν επιχειρήσει να προχωρήσει σε γεώτρηση θα επιλέξει κάποια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου» εκτιμά και θεωρεί θετική εξέλιξη μέτρα της ΕΕ κατά της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου TPAO. 

«Βιομηχανία» ελληνοποιήσεων: Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε χιλιάδες αλλοδαπούς ακόμη και την τελευταία στιγμή

«Αλληλεγγύη», πληθυσμιακή αλλοίωση ή καθαρό κομματικό συμφέρον; Η ωμή αλήθεια πίσω από τα στοιχεία (Εικόνες)

Συνεχίζεται το τσουνάμι ελληνοποιήσεων από την κυβέρνηση, δίνοντας σε αλλοδαπούς την ελληνική ιθαγένεια με συνοπτικούς, σχεδόν βιομηχανικούς ρυθμούς, παραγωγής «Ελλήνων». 

Όλοι τους έχοντας μπει στη χώρα παράνομα, αποκτούν «εν μια νυκτί» ίσα δικαιώματα με το γηγενή πληθυσμό και φυσικά δικαίωμα ψήφου. 

Μόνο για το Μάιο από τις αρχές του μήνα ως σήμερα έχουν δημοσιευτεί 47 Φύλλα Εφημερίδος Κυβερνήσεως με ελληνοποιήσεις αλλοδαπών. 

Το παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ

Το ΔΝΤ είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την εμπλοκή του σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας, επειδή το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να συνδυαστεί με μια αναδιάρθρωση, δηλαδή κούρεμα του ελληνικού χρέους προς τους ιδιώτες που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου ΠαναγιώτηςΡουμελιώτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.