MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

To περιοδικό TIME λάβρο κατά της Συμφωνίας: Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία

Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό το έγκυρο περιοδικό TIME. 

«Η συμφωνία για αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας είναι ένας θρίαμβος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ανησυχητική για τη Δημοκρατία», είναι ο τίτλος του άρθρου του TIME για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Το αμερικανικό περιοδικό αποδομεί με επιχειρήματα τη Συμφωνία των Πρεσπών και προειδοποιεί παράλληλα για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η επικύρωσή της. 

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό (με κυκλοφορία 2.500.000 αντιτύπων διεθνώς) επισημαίνει ότι μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας πήρε το όνομα «Μακεδονία», αλλά η Αθήνα αρνήθηκε να το αναγνωρίσει, λέγοντας ότι νομιμοποιεί τις εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ

Πολλές φορές έχω γράψει ότι αυτό το Σύνταγμα που έχουμε θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, πριν χάσουμε τα πάντα. Μας οδήγησε στη χρεοκοπία και σε κάθε περίπτωση δεν στάθηκε ικανό, δηλαδή δεν περιέχει εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας, για να την αποφύγουμε.

Αρκετοί φίλοι όμως, πιστεύουν ότι αυτό το Σύνταγμα τους κατοχυρώνει, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα κάνει το καθήκον της και έτσι αρνούνται να δεχτούν την αλήθεια,

Μέσα στη Βουλή χθες το μεσημέρι, οι Έλληνες βουλευτές καθήμενοι στη ζεστασιά τους, με τους παχυλούς μισθούς τους από τους φόρους μας, αποφάσιζαν για το μέλλον της Μακεδονίας. Απέξω οι δύστυχοι πολίτες ούρλιαζαν μούσκεμα μέσα στη βροχή, σε μια ύστατη προσπάθεια μήπως και οι βουλευτές τους δώσουν κάποια σημασία.