MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Έκθεση ΤτΕ: Από τις ακριβότερες χώρες της Ευρωζώνης σε βασικά προϊόντα

Νέα έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εκθέτει την κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις για το φλέγον ζήτημα
 
Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνει τον Γολγοθά που ανεβαίνουν πολίτες και νοικοκυριά εξαιτίας της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, εκθέτοντας την κυβέρνηση, που δεν δείχνει την βούληση να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το φλέγον ζήτημα.
 

Η επικείμενη κρίσιμη γεώτρηση θα αναδείξει τον πλούτο από τα ελληνικά κοιτάσματα

Τα οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι πάρα πολύ σημαντικά για την οικονομία της χώρας μας.
 
Η Ελλάδα είναι προικισμένη με πολύ πλούσια κοιτάσματα αργού πετρελαίου και ιδιαίτερα φυσικού αερίου (βλ. εικόνες 1 και 2 που ακολουθούν). Στo Θρακικό Πέλαγος έχουμε έξι κοιτάσματα αργού πετρελαίου, με απόθεμα 1.5 δισεκατομμύρια βαρέλια, ενώ στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, τα Διαπόντια νησιά, έχουμε άλλα έχουμε άλλα 1.5 δισ. βαρέλια, στους Αντίπαξους άλλο ένα ένα δισεκατομμύρια βαρέλια και στον Πατραϊκό κόλπο 250 εκατομμύρια, σύνολο 4.250 δισ. Η αξία των κοιτασμάτων προς $ 80/βαρέλι είναι 322.500 δισεκατομμύρια δολάρια.