MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Τα ελληνικά νοικοκυριά χρωστούν 98,8 δισ. ευρώ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, η μείωση των χορηγήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) οι χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα εμφάνισαν τον Ιούνιο μείωση κατά 3,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μείωση είχαν καταγράψει και τον Μάιο. Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 324 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 212 εκατ. ευρώ).

Η Ελλάδα 5η στον κόσμο στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του International Labour Organization, σχετικά με την ανεργία, οι 10 χώρες στον κόσμο με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι οι εξής:

1. Μαυριτανία (30,8%)
2. Π.Γ.Δ.Μ. (29,8%)
3. Ρεϊνιόν (29,2%)
4. Βοσνία & Ερζεγοβίνη (28,7%)
5. Ελλάδα (28,1%)
6. Λεσοτο (27,9%)
7. Ισπανία (27,2%)
8. Νότια Αφρική (25,2%)
9. Γουαδελούπη (24,2%)
10. Σουαζιλάνδη (23,2%)

Το 11,7% του παγκοσμιου πληθυσμου, βρισκεται σε πολεμο!

(Απο εκθεση της καταχρεοκοπημενης Deutsche Bank)
 
Επισης στον πινακα, σε πολεμο βρισκεται ενδεικτικα, το:

-3% παγκοσμιου ΑΕΠ

-9% παγκοσμιου παραγωγης πετρελαιου

-3,8% των ξενων επενδυσεων στις εμπολεμες περιοχες

Κατι δεν παει καλα....!

Ποιοι είναι οι οχτώ όροι της τρόικας για να μειωθούν οι φόροι

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και η περιστολή της δασμοαποφυγής είναι οι απαράβατες προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να συζητήσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας και των φορολογικών δεικτών. 

Το μήνυμα των εκπροσώπων των δανειστών, που επιστρέφουν το Σεπτέμβριο, είναι "βάλτε τους δικούς σας επιμέρους στόχους, βρείτε τι πάει στραβά στις κατηγορίες φόρων που πέφτουν έξω, καλύψτε τη διαφορά και μετά θα μιλήσουμε για διαφοροποίηση του φορολογικού μείγματος".

Δίχως τέλος το πάρτι στο Δημόσιο...

Υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να έκανε «παιχνίδι» με Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης «καταπίνοντας» πακέτα του ΕΣΠΑ

Δεν έχει τέλος -δυστυχώς- ο ξέφρενος χορός και το μεγάλο πάρτι που είχε και εξακολουθεί να έχει στηθεί στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών - φορολογουμένων που θα πληρώνουμε οι ίδιοι, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας...

Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστο χρονικό διάστημα από την αποκάλυψη της ύπαρξης εταιριών που μοιάζουν με... φαντάσματα στους Δήμους, οι οποίες μάλιστα αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία της απογραφής.